Rukometne veteranke Splita osvojile međunarodni turnir u Vodicama

U Vodicama je proteklog vikenda organiziran 19. tradicionalni međunarodni turnir veterana i veteranki ‘Ante Mihić Bogde’, na kojem je nastupilo 20 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Ekipa Ženskog veteranskog rukometnog kluba Split osvojila je prvo mjesto i ponijela titulu najboljih u konkurenciji veteranki. Splitske rukometne veteranke, među kojima godinama igraju i Orkanašice: Danijela Čulić (Rake), Mirjana Ercegović, Sandra Martić, Dijana Mimica, Božana Caktaš,.. pobijedile su u grupi ekipe: Cerna, Ajdovke (SLO), Trogir, te Akcija (SLO). U polufinalu su pobijedile Zadar da bi se u finalu našle sa ekipom Akcije iz Slovenije te po drugi put upisale pobjedu i potvrdile da su najbolje veteranke na turniru. Čestitamo!

Piše i riše: Dominik Tomašević / Dalmacija Danas
Izvor: Dalmacija Danas


Za ŽVRK Split igrale su Božana Caktaš, Silvana Bonković, Jagoda Bonacin, Sandra Martić, Lukrecija Lovrinčević, Ljiljana Boban, Dijana Mimica, Anka Kalajžić, Dijana Ivanišević, Mirjana Ercegović, Ilka Stanić, Sanja Gojak, Sanda Borovac, Danijela Čulić (Rake), te Anđelka Ivušić Mileta. Podršku na utakmicama dale su Ana Papak i Josipa Galić.

Osim što su bile najbolje na utakmicama, Splićanke su u Vodicama isto tako na terenu i izvan njega proslavile 40 godina Mediteranskih igara u Splitu, te tako dale obol ovoj hvalevrijednoj manifestaciji na kojoj su većina njih i sudjelovale na otvaranju.

Splitski savez športova dao je rukometnim veterankama prigodne majice da se i one osjećaju dijelom velike proslave koja je održana u Splitu.

Povezani članci

Who's Online

We have 155 guests and no members online