Žrnovčani hvale vatrogasce: 'Doslovno su u vatru išli'

požarMještani Žrnovnice zahvaljuju vatrogascima i užasavaju se piromana koji, kako kažu, kao da prate vremensku prognozu i čekaju buru da potpale. Policija još nema saznanja o počinitelju. Gorjelo oko kuća, srećom kanaderi i vatrogasci ugasili su 150 hektara buktinje. "Doslovno su u vatru išli", kaže jedan od mještana. Na predjelu Barbarići gdje je vatra zaustavljena doslovno pod prozorima još dolaze k sebi. Nad zvonikom Žrnovnice i danas helikopteri natapaju zadimljena užarena brda ...


ŽRNOVNICA, DAN POSLIJE

Izvor: Dnevnik.hr

Jučer su mnogi spominjali raketnu bazu koja je bila u okruženju. - 'Znamo svi kako je bilo u Kninu pazimo i mi i vojska', istaknuo je Milan Barbarić, zapovjednik DVD-a Žrnovnica.

U susjedstvu Splita, Žrnovnica, mjesto na vodi, zove se po rijeci. Ali okolna brda se zapale, a mještani ostanu u kotlini kao u zamci. Svi redom misle da je podmetnuto.

Splitska policija kaže uzrok požara jest otvoreni plamen, ali počinitelja nemaju. Piroman se ne bi dobro proveo da ga dohvate oni kojima je vatra skoro progutala kuće.

Srećom bez žrtava i spaljenih kuća. Ali Žrnovnica će strahovati od svake nove bure, jedina uzdanica su im vatrogasci.

Povezani članci

Who's Online

We have 74 guests and no members online