Na Kornatu položeni vijenci za poginule vatrogasce

Kornati - spomen na poginule vatrogasce

Tiho i dostojanstveno obitelji i prijatelji dvanaestorice vatrogasaca poginulih 30. kolovoza 2007. u najvećoj vatrogasnoj tragediji u Hrvatskoj obilježili su na otoku Kornatu šestu obljetnicu njihova stradavanja. Nakon mise zadušnice, služene u kapelici sv. Florijana podno spomen križeva na Kornatu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za stradale. Ovo je tužna obljetnica za hrvatsko vatrogastvo, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Nakon Kornatske tragedije napravljeni su određeni pomaci nabolje u vatrogasnom sustavu, radilo se na organizaciji vatrogastva, ali situacija nije idealna, rekao je. Vatrogasci rade onoliko koliko im to zakonske i ostale mogućnosti dozvoljavaju, istaknuo je ...

ŠESTA OBLJETNICA

Izvor: Hina
Foto: Nikša Stipaničev / Cropix


U Kornatskoj tragediji poginulo je 12 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, te DVD-a Vodice i Tisno - Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin.

Kornati - spomen na poginule vatrogasce

Jedini je preživio tišnjanski vatrogasac Frane Lučić.

Na Kornatu je na mjestu stradavanja dvanaestorice vatrogasaca podignuto 12 spomen križeva po projektu arhitekta Nikole Bašića.

Kornati - spomen na poginule vatrogasce

Povezani članci

Who's Online

We have 168 guests and no members online