Dražen Slavica oslobođen optužbi: Žao mi je što se istina nije doznala

KornatiŠest godina nakon najveće vatrogasne tragedije u Hrvatskoj, bivši šibensko-kninski zapovjednik Dražen Slavica u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Zadru oslobođen optužbi za smrt 12 njegovih kolega na Kornatu. Držeći kako nije odgovoran za strašnu tragediju, Sudsko vijeće na čelu sa sucem Borisom Babićem oslobodilo je Slavicu optužbe za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. - Tužan sam jer se nije doznala istina, a moji kolege vatrogasci su stradali - rekao je Slavica nakon izlaska iz zgrade suda gdje mu je na presudi čestitala i nekolicina građana ...

Izvor: Slobodna Dalmacija

Gotovo tri godine trajalo je na Županijskom sudu u Zadru rasvjetljavanje uzroka i okolnosti strašne nesreće iznad uvale Šipnat na otoku Kornatu. Nakon dugotrajnih i iscrpljujućih ročišta, te čak 164 saslušana svjedoka i vještaka, Sudsko vijeće je utvrdilo da krivnja leži u cijelom sustavu koji nije bio spreman za spašavanje.

Živote je u kornatskoj tragediji izgubilo 12 vatrogasaca iz Tisnog, Vodica i Šibenika. Na otoku Kornatu na mjestu su 30. kolovoza 2007. poginuli Marko Stančić (16), Hrvoje Strikoman (18), Gabrijel Skočić (19), Ivan Marinović (32), Dino Klarić (33) i Ivica Crvelin (52). Od ozljeda su u danima nakon tragedije preminuli Karlo Ševerdija (17), Josip Lučić (19), Ante Juričev Mikulin (22), Tomislav Crvelin (23), Ante Crvelin (24) i Marinko Knežević (52).

u spomen vatrogascima

Povezani članci

Who's Online

We have 123 guests and no members online