Apel građanima

DVD DalmacijaU vremenskom razdoblju od 01.siječnja do 10.ožujka ove godine na području priobalja izbilo je ukupno preko 1300 požara koji su zahvatili površinu preko 6.000 hektara trave, makije, niskog raslinja, borove i hrastove šume. Samo na području Dalmatinskih županija izbilo je 985 požara pri čemu su prouzročene velike materijalne štete na biljnom pokrovu. Za gašenje požara angažirane su značajne zemaljske i zračne snage. Stoga apeliramo na građane da tijekom radova na čišćenju poljoprivrednih i drugih površina budu posebno pažljivi pri rukovanju vatrom ili lako zapaljivim predmetima te da poštuju županijske odluke o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru ...


APEL GRAĐANIMA

Budite iznimno pažljivi pri spaljivanju korova

Izvor: DVD Dalmacija

požar Za nepridržavanje županijske Odluke o spaljivanju korova, trave i drugoga otpada propisane su visoke novčane kazne.

Osoba koja spaljuje korov i loži vatru na otvorenom prostoru dužna je obavijestiti najbližu vatrogasnu postrojbu, javnu ili dobrovoljnu vatrogasnu postrojbu o namjeri spaljivanja i tek ako dobije suglasnost od istih može vršiti spaljivanje.

Da bi dobilo odobrenje za spaljivanje biljnog otpada neophodno je osigurati uvjete a koji se ne mogu osigurati ukoliko puše jak vjetar.

Napominjemo da je u ovom vremenskom razdoblju broj požara na otvorenom prostoru povećan tri puta u odnosu na prosjek u zadnjih nekoliko godina.

 

VIDEO: Vatra u Dugom Ratu

Prvog dana ožujka gorjelo je i u Dugom Ratu. Brzom intervencijom dugoratskih vatrogasaca vatra je ugašena.

Video: Jakov Velić / TV Dugi Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 53 guests and no members online