Nema odmora za vatrogasce, veliki požar i kod Tučepa

U ranim jutarnjim satima gasitelji velikog požara kod Podgore na Makarskoj rivijeri suočili su se s novim problemom. Oko 2:30 ujutro buknu je novi požar na predjelu Sv. Andrija između Tučepa i Makarske zbog kojeg su evakuirani okolni stanovnici i turisti iz tri obližnja hotela.Nošena neumoljivom burom vatra se brzo proširila te zahvatila gustu borovu šumu na predjelu Volicija ne istočnom ulazu u Makarsku. “Preskočivši” magistralu plamena stihija došla je nadomak novoobnovljenog hotela “Jadran” do same plaže. Vatrogasci trenutno ulažu napore da spriječe širenje vatre prema Tučepima i makarskom zaseoku Kotišina, te na park šumu Osejava, a plamen koji guta borovinu na Voliciji bez pomoći zračnih snaga teško da će biti “zauzdan”, piše Makarska post. Gašenje ovog novog velikog požarišta znatno otežava uporna bura čije slabljenje se, prema najavama prognostičara, očekuje tijekom dana. Požar su cijelo jutro gasila četiri kanadera, preko 200 vatrogasaca, a upućeno je i oko 150 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Nakon cjelojutarnje borbe s požarom koji je noćas oko 2:30 izbio na području između Makarske i Tučepa, vatrogasci su ga uspjeli zaokružiti..

Veliki požar kod Podgore

Izvor: HRT, Makarska post

Šumski požar izbio je u prvim satima nedjelje između Gornjih Tučepa i Podgore zbog čega je od jutra zatvoren promet na cestama koje vode u ta mjesta makarskog primorja, a na terenu vatru gase tri kanadera, te vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske županije i DIP Šibenik.

U požaru kod Podgore, prema prvim procjenama, izgorjele su masline, borova šuma i nisko raslinje na površini od oko 250 hektara, a požar se i dalje širi prema Parku prirode Biokovo. Inače, vatrogasci su uspjeli obuzdati požar prema Podgori i Tučepima, tako da više nema opasnosti za kuće Podgorana i gosti hotela "Sirena" mogli su se vratiti u hotel.

Na cijelom području Podgore isključena je struja i zatvorena Jadranska magistrala, pa je jedini put prema jugu autocestom preko Baške Vode i tunela Svetog Jure do Ploča. Također je zatvorena cesta prema Biokovu i Svetom Juri.

Povezani članci

Who's Online

We have 78 guests and no members online