Festival znanosti 2022.

Festival znanosti, najvažnija i najsveobuhvatnija manifestacija popularizacije znanosti, održat će se od 2. do 7. svibnja 2022. u 37 gradova diljem Hrvatske, ove godine ponovno uživo, a središnja je tema "Život", priopćili su organizatori Festivala. Tema "Život" nametnula se kao bitna u pandemijskim vremenima koja su potaknula brojna pitanja, među ostalima o krhkosti života, vrijednostima u životu i kako znanost utječe na život te kako ga može učiniti duljim i boljim. Uz glavnu temu posjetiteljima se nudi i niz drugih različitih tematskih perspektiva primjerenih trenutku življenja. Zadana tema, ističu organizatori, uvijek se obrađuje sa znanstvenog, edukativnog i kulturološkog stajališta, a posjetitelje očekuju brojna predavanja, projekcije, demonstracije pokusa, radionice, tribine, okrugli stolovi, predstave i drugi programi namijenjeni popularizaciji znanosti primarno kod mladih (studenata i srednjoškolaca), ali i drugih ciljnih skupina.
Sveučilište u Splitu organizira dvjestotinjak različitih aktivnosti u gradu, u Kampus​u, na Peristilu i na Mejama, ali i u Omišu​, Sinju, Trilju, Muću, Ogorju, Imotskom, Kaštelima, Mosoru te Zadru gdje će posjetitelji moći slušati predavanja, pogledati prezentacije, izložbe, pokuse te sudjelovati na radionicama, tribin​ama i okruglim stolovima.
Ulaz na Festival znanosti besplatan je za sve građane, a program namijenjen svim uzrastima. Organizatori Festivala su sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom.

Izvor: Hina, Kastela.org

Festival znanosti 2022.

Povezani članci

Who's Online

We have 75 guests and no members online