Škaričićeva spalionica

Čuveni Ivan Škaričić uspio je, pored skandala oko prodora koronavirusa u dom za starije i nemoćne osobe kojega vodi, proizvesti i novi milijunski minus u ovoj instituciji. Pored skoro dvadeset milijuna kuna s kojima ga redovito financiramo, za prošlu godinu iz županijskog proračuna iskrcat ćemo još dva ipo milijuna, piše Damir Petranović na stranicama Dalmatinskog portala o bivšem omiškom poteštatu.
Zbilja ne znamo što taj čovjek treba napraviti da ga se smijeni. Možda da krene izbacivati penzionere kroz prozor i teatralno paliti kune u ognju pred domom u Vukovarskoj? Mada, ako ćemo biti iskreni...

Prvi put u javnosti Ivan Škaričić, ravnatelj Doma za starije i nemoćne Split nakon 19 umrlih od Covida 19, podnosi izvješće na Županijskoj skupštini...

Izvor: Dalmatinski portal

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe "Split" Ivan Škaričić raspisao je natječaj za prijem novih 20 radnika koji mu trebaju za normalno funkcioniranje objekata na Zenti i u Vukovarskoj ulici, ali i za dislocirani odjel u Starom Gradu na Hvaru.

Traže se djelatnici na neodređeno vrijeme, preciznije po 10 medicinskih sestara i njegovateljica. Za brigu o korisnicima u Splitu potrebno je pet medicinara, a još toliko i za odlazak na škoj, gdje će im biti osiguran i smještaj.

Traženi uvjeti su završeno srednjoškolsko obrazovanje za smjer medicinska sestra ili tehničar, kao i potvrda o sposobnosti za samostalan rad, uz pokusni angažman od dva mjeseca, saznaje Slobodna Dalmacija.


Prvi put u javnosti Ivan Škaričić, ravnatelj Doma za starije i nemoćne Split nakon 19 umrlih od Covida 19, podnosi izvješće na Županijskoj skupštini...

- Sve smo poduzeli, po svim naputcima, čak i više! Virus je prodro u Vukovarsku, no još uvijek ne znamo tko je nulti pacijent. Srećom nije prodro u Zentu i u dom u Starom Gradu. A mi smo po pravima struke sve odradili, i iako imam društveni fakultet, izabran sam po natječaju. A nije moj krimen što su me građani Omiša pet puta birali za gradonačelnika. Hvala mojim djelatnicima na svemu, na trudu i požrtvovanom poslu u dvije grupe. Hvala i Županiji. Kao ravnatelj doma tvrdim kako smo poduzeli sve mjere da se to ne dogodi. No dogodilo se kao i kod puno drugih mjesta. Ako neko ima rješenje protiv virusa, neka nam pomogne. Mi činimo sve da zaštitimo naše korisnike. Ljudi ne smiju izaći izvan doma, ni na kupanje - rekao je Škaričić.

Povezani članci

Who's Online

We have 150 guests and no members online