Iz Regije..

Zabava na omiškom Gradskom vijeću

gradsko vijeće omiš
Sjednica omiškoga Gradskog vijeća jučer je u pojedinim trenucima više sličila na humoristični dramolet, nego na ozbiljno zasjedanje najvažnijeg lokalnog političkog tijela. Rasprava se dobrim dijelom odvijala u duhu 'Maloga mista', a to se posebno odnosi na već kultna verbalna reterniranja između HDZ-ova gradonačelnika Ivana Škaričića i HNS-ovca Ivana Pajdeka. Škaričić i Pajdek, baš poput Smojina Načelnika i Postolara, jedan drugome su čestitali na dosljednosti. Pa makar se to odnosilo i na pisanje kaznenih prijava. Škaričić se, naime, požalio na more kaznenih prijava podnesenih protiv njega policiji i USKOK-u, na što je uvrijeđeno reagirao Pajdek ustvrdivši kako o anonimnim prijavama ne bi trebalo ni razgovarati ...

GRADSKO VIJEĆE OMIŠ

Zabava na Omiškom gradskom vijeću:

Ivan Škaričić: Pomalo, Jozo, di ti se žuri umrit!

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

ivan pajdek- Kakva je to prijava ako je anonimna, pa to samo otvara mogućnost manipulacijama. Evo, mogu i ja sam sebe anonimno prijaviti - ogorčio se Pajdek.

- Vi, gospodine Pajdek, uredno potpisujete svoje prijave protiv mene i na tome vam svaka čast! - uzvratio je Škaričić.

Ipak, prijava koja je bila povod ovom dijalogu nije anonimna. Škaričić je potvrdio kako je upoznat s njezinim podnositeljem, no pred vijećnicima ga nije želio imenovati.


30 milijuna kuna

- Prijavljen sam da sam Grad oštetio za trideset milijuna kuna jer sam Crkvi poklonio gradsko zemljište na Priku za gradnju nove crkve svetog Petra. Bio sam na policiji i dao iskaz, a ovdje ponavljam kako sam ponosan zbog tog čina koji je bio sasvim u skladu sa zakonom - istaknuo je omiški gradonačelnik.

Oporbu je zanimalo i zbog čega se nitko od pozvanih gradskih otaca nije pojavio na okruglom stolu o turizmu što ga je, uz nazočnost zamjenika ministra turizma Olega Valjala, organizirala lokalna podružnica SDP-a, na što je Škaričić odgovorio kako mu ni ubuduće nije namjera odazivati se na stranačke skupove.

Saznali smo i kako se nekoliko tvrtki ('Promet Makarska', HEP...) tijekom ove godine ovrhom naplatilo iz gradskoga proračuna, a posebno zanimljivo bilo je pratiti raspravu o (ne)mogućnostima gradnje novih grobnica na gradskome groblju.

ivan škaričić- U posljednjih deset godina napravili smo 500 stanova, a niti jednu grobnicu - požalio se HSLS-ovac Marko Pešić, na što mu je rečeno kako je u tijeku postupak kupovine novih parcela za širenje groblja.

- Nemojte samo da se sada u novinama pojavi kako ni mrtve nemamo gdje pokopati. Strpite se šest mjeseci i sve će biti riješeno - napomenuo je Škaričić.

- To, dakle, znači da u sljedećih šest mjeseci ne smijem ni umrijeti?! - uključio se SDP-ovac Jozo Kovačić.

- Pomalo, Jozo, di ti se žuri umrit - smirio ga je dobro raspoloženi Škaričić...


Kapa doli, Postolaru

miljenko smojeU glavi prvoj ‘Maloga mista’, Miljenko Smoje se zabavlja uz likove Načelnika, Postolara i Brice. Postolar i Brico su preventivno, ka’ sumnjivi elementi, zatvoreni na jedan dan, pa Načelnik moli Bricu da skokne do njegove žene i uredi je za dolazak Avijatičara. Ovaj to odbija, a Načelnik ga za kaznu oslobađa zatvora uz prijetnju kako će svima reći da ga je greškom zatvorio i da je Brico zapravo nikakav komunist, te se okreće Postolaru.

- Tebi, Postolaru, svaka čast, ti si antidržavni i antinarodni elemenat na svomen mistu. Tebi kapa doli! Tebi ću, moj pošteni Postolaru, reć ženi da ti donese večeru i vino i poslat ti druga za briškulu. I kad god ti bude tribalo, prišapni mi.

A tebe, Brico, brišen iz knjige sumnjivi!

Povezani članci

Who's Online

We have 217 guests and one member online

  • admin