Lelas prijavio Škaričića: 'Milijuni otišli u vjetar bez traga'

Direktor omiškoga komunalnog poduzeća "Vodovod" Neven Lelas podnio je kaznenu prijavu Županijskome državnom odvjetništvu u Splitu protiv nekoliko sadašnjih i bivših dužnosnika u toj tvrtki i gradu Omišu zbog nenamjenskog trošenja proračunskog novca, a među prijavljenima je i bivši omiški gradonačelnik Ivan Škaričić (HDZ), izvijestio je osobno Lelas u srijedu navečer. - Utvrdio sam da je počinjena višemilijunska šteta za omiški Vodovod, te osnivače tvrtke; grad Omiš, općine Dugi Rat i Šestanovac te za proračun Republike Hrvatske - navodi se u priopćenju u subotu navečer koje je potpisao Lelas ...

LELAS PRIJAVIO I ŠKARIČIĆA:

"Milijuni otišli u vjetar bez traga"

Izvor: Hina, SD

Objašnjavajući razloge zbog kojih je podnio kaznenu prijavu Županijskome državnom odvjetništvu, Lelas ističe kako je riječ o "koruptivnim radnjama koje izravno povezuju komunalno poduzeće s jedinicom lokalne samouprave, a zatim i s najvišim institucijama Republike Hrvatske, te kao takve predstavljaju koruptivni obrazac pranja novca u Republici Hrvatskoj zadnjih dvadeset godina".

- Od 2004. go 2012. godine tadašnji gradonačelnik Omiša Ivan Škaričić je u više navrata uplatio ukupno oko 12 milijuna kuna poduzeću Vodovod koje je u većinskome vlasništvu grada (oko 61 posto), a nikada nije tražio povratne informacije na koji je način potrošen taj novac, niti postoje prateći ugovori između grada i Vodovoda o namjeni njegova trošenja - tvrdi Lelas. Po njegovim riječima, taj novac kao da je "otišao u vjetar bez ikakvog traga o njegovoj potrošnji".

Lelas podsjeća kako je kaznenu prijavu državnom odvjetništvu podnio 2. prosinca ove godine te da je uz tri stranice teksta prijave priložio i 188 stranica dokaznog materijala. On je, kako ističe, o toj kaznenoj prijavi podnesenoj državnom odvjetnišvu izvijestio sadašnjega gradonačelnika Omiša Ivana Kovačića te osnivače tvrtke Vodovoda, a to su grad Omiš i općine Dugi Rat i Šestanovac.

Neven Lelas je na dužnost direktora omiškoga komunalnog poduzeća Vodovod imenovan u travnju ove godine. Član je Nezavisne liste sadašnjega gradonačelnika Omiša Ivana Kovačića.

Povezani članci

Who's Online

We have 595 guests and no members online