Klapa 'Pasika' u posjetu prekomorskim Poljičanima

Klapa Pasika u ChicaguKlapa "Pasika" iz Kostanja otputovala je 3 rujna 2013. na dvotjednu turneju po Sjedinjenim Američkim Državama na poziv hrvatskih iseljenika iz Chicaga okupljenih oko Hrvatsko-američkog kluba "Poljica" koji slavi stogodišnjicu postojanja. Klub Poljica iz Chicaga osnovali su naši iseljenici sa područja drevne Poljičke republike davne 1912. godine. koji se okupljaju u klubu i oko hrvatske župe sv. Jeronima. Osim klape pozivu naših iseljenika se odazvao i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je rođenjem poljičanin iz sela Dubrava, svi su zajedno u nedjelju uveličali misno slavlje u crkvi sv. Jeronima u Chicagu ...

KLAPSKA PISMA I S ONE STRANE ATLANTIKA

Klapa 'Pasika' u posjetu iseljenim Poljičanima

Piše: Duje Perić

Klapa će u 2 tjedna svog boravka osim Chicaga posjetiti i Sacramento gdje će također održati koncert i predstaviti UNESCO-om zaštićeno klapsko pjevanje tamošnjoj publici.

Osim klapskih klasika, u svom repertoaru imaju i niz popularnih starogradskih pjesama koje su objavili prošle godine na CD-u pod nazivom "Sačuvat ću pismu".

Klapa Pasika u Chicagu
Klapa Pasika u Chicagu...


O klapi Pasika

Klapa Pasika djeluje od 1998. godine. Svi članovi klape su iz Kostanja. Kroz svoje dugogodišnje djelovanje osvojili su mnoge nagrade, a naj značajnije su one sa Omiškog festivala, Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima i festivala u Perastu.

Nadaju se ovim posjetom i svojim nastupima otvoriti vrata klapskoj pjesmi kako bi još češće gostovala s druge strane Atlantika.

Duje Perić
Nema ovoga priko Atlantika ...

Povezani članci

Who's Online

We have 401 guests and one member online

  • admin