2.HRL: Zadar - Orkan 25:21

OrkanašiceŽRK ZADAR - RK ORKAN 25:21 (12:9). Upravo tako: izgubile smo najviše zahvaljujući svom neiskustvu! Naime, vrlo brzo smo povele sa dva zgoditka razlike, igrale dobro i naizgled sve je vodilo ka tome da bi ovo mogla biti još jedna naša pobjeda. A onda su Zadranke počele igrati malo čvršće u obrani, a mi se zbog toga malo udaljile od njihove zone. Naglasak njihove čvrste obrane je bio na Luci i Šćurli (na njoj čak 6 isključenja). Na taj način su zaustavile protok lopti bilo do Marine na crti bilo njihovo međusobno (uključivši i Vinku) proigravanje ...

2.HRL-jug žene; 2. kolo

Zadar, 20.10.2012., SRC "Mocire", gledatelja 50.

Poraz zbog neiskustva

ŽRK ZADAR - RK ORKAN 25:21 (12:9)

Izvor: RKOrkan.com

Pri tome treba znati da je kapetanica Vinka zaigrala sa "zakrpljenom" ozljedom desnog ramena iz prošlog kola što je dosta umanjilo kvalitetu njezinog igranja. Umjesto da ostatak utakmice odigramo u jednako kvalitetnom ritmu, zbog takvog njihovog načina igranja u obrani, u nas se uvukao nekakav strah.

A on je rezultirao slijedećim izrazito lošim statističkim podacima: krila su nam dale svega 4 gola od 15 pokušaja; nijednu od 4 kontre nismo realizirale (njihova vrataka Smoljo je bila fenomenalna cijelu utakmicu), igračicu više smo odigrale tako da smo postigle 5 golova, ali istodobno i primile 7 golova (?!?), te imale samo 4 asistencije.

Naravno, ruke su nam drhtale i kod takozvanih zicera na način da kada bismo svojim lošim šutevima (ukupan šut 33%) omogućile njihovoj vratarki da se proslavi, u pravilu se hvatali za glavu (ajme, šta sam falila!) i zajedno sa većinom ostalih igračica gledala Zadranke kako iz kontre postižu ukupno 7 golova. 

rk orkan

Vrijedi istači da se mi nijednog trenutka nismo predavale već smo se usprkos spomenutim problemima do kraja borile. Tako smo sredinom drugog poluvremena došle na 1 gol zaostatka (14:15), ali onda se pokazala naša neiskusnost u punom zamahu: čak tri napad za redom smo kod tog rezultata pokušale napade završiti na brzinu bez neke smišljene akcije, čak i dosta nerezonski.

Naravno, nakon time-outa Zadranke su se lako pribrale i vrlo brzo otišle na nedostižnih 7 golova razlike. Tu je prednjačila odlična Zekanović, za koju i inače nismo imali načina kako je zaustaviti. Ona je svoju odličnu igru podredila kolektivu jer su i njezine suigračice zahvaljujući uglavnom njezinim asistencijama bile dosta efikasne. Tu su se istakle Zorić i Opsenica.

Kod nas, jedine koje su zadovoljile su fenomenalna Mladena (95.godište) i jednako dobra Antica (97.godište), Marinu Banović (97.godište) koja je standardno dobra u obrani, a u napadu sa dalekometnim projektilima te ugodno iznenađenje najmlađa među nama Mirjam Nerer (98.godište).

I to najbolje pokazuje naše neiskustvo: kada već imamo tako odlične vratarke, caricu obrane Marinu i upotrebljivu Mirjam , umjesto da to iskoristimo, mi zbog nešto oštrije igre protivnica na njima slomijemo svoje mliječne zube. Nema veze, izrasti će nama i oni pravi (čitaj: steći ćemo i mi tako potrebno iskustvo), te kada uigramo malo bolje naša krila i igru sa igračem više, doći će i pobjede.

ŽRK "ZADAR"

Josipa Smoljo, Nives Opsenica 5, Anita Nekić 2, Kristina Zorić 6, EniGospić, Petra Maruna, Andrea Pinčić, Marija Rončević 1, Marija Katarić 2, Anamarija Dujić, Tea Zekanović 9 (2), Ivona Mitrović, Marina Dujmović; trener:-

RK "ORKAN"

Mladena Delić (16+1), Marina Šćurla 3 (2), Klara Pelivan, Ivana I. Banović 1, Mirjam Nerer 2, Vinka Mimica 2, Ivana S. Banović, Ana Čikotić, Petra Balić, Vinka Tokić, Antica Mimica (2), Marina Banović 4, Lucija Ercegović 7 (2), Ivana Ribičić, Marija Merćep 1; trener: Zlatko Grubiša

suci: Darko Pejković i Jakov Žuro (oba Split)
nadzornik: Dragan Zaro (Split).

Povezani članci

Who's Online

We have 176 guests and no members online