Marijana Puljak otkriva zašto Pametno nije s MOST-im izašlo na izbore

Predsjednica stranke "Pametno" Marijana Puljak još je u izbornoj noći kad je MOST osvojio 19 mandata i tako sve iznenadio izjavila kako joj nije žao što nisu s njima izašli na izbore. Puljak je i dalje ostala pri svom mišljenju, a prilikom objave službenih rezultata izbora već je ustvrdila kako će biti zanimljivo gledati ponašanje MOST-a pri sastavljanju Vlade i što će značiti njihovo famozno obećanje da neće u koaliciju. Kao što znamo Petrov je tu izjavu dao i ovjeriti kod javnog bilježnika da bi na kraju ipak ušli u koaliciju s HDZ-om, iako to pokušavaju opravdati tzv. reformskim ugovorom. Nakon svih zbivanja novinar Index.hr portala razgovarao je s Marijanom Puljak koja im je otkrila što ih je zapravo odbilo od MOST-a s kojim su prvotno trebali zajedno izaći na izbore..

U Hrvatskoj neće doći do promjena koje su neophodne

Izvor: Index.hr

- "Iz svega možemo naučiti da smo pametno odlučili prije par mjeseci kad smo donijeli odluku o samostalnom izlasku na izbore. Sada se pokazuje da su to bili dobri temelji. Važna je jasna i transparentna struktura vaše organizacije, bilo stranke, bilo neke druge platforme, tko i na koji način donosi odluke. Izrazito je važna i izrada ozbiljnog programa koji definira za što ćete se zalagati u Saboru, koje reforme i na koji način želite provesti. Ne možete to napisati u nekoliko dana pred formiranje vlade. Ako se sjećate naš program proglašen je najboljim programom ovih izbora. U posljednjih mjesec dana svima su bila puna usta reformi, a ne znate što iza toga konkretno stoji.

Važno je dobro razmisliti što želite kad ulazite u Sabor. Obnašanje dužnosti šefa Sabora ili zastupnika je odgovorna funkcija koja zahtjeva puno više od osam sati radnog vremena. Ne može netko biti istovremeno gradonačelnik i saborski zastupnik.

Pametno se zalaže za vjerodostojnost u politici, a ovo što smo vidjeli u posljednjih mjesec dana kod svih aktera nema veze s vjerodostojnošću. Opravdano se bojimo kako nakon ovih izbora neće doći promjene za koju mislimo da je ovoj državi neophodna. Ljudi su ponovo izgubili povjerenje u politiku i političare. Nastavljaju se isti politički modeli kao i ranije, podjela u interesne sfere, podjela resora i funkcija, a ne stvaranje društva jednakih šansi za sve", kazala je Puljak.

PROČITAJTE VIŠE..

Povezani članci

Who's Online

We have 216 guests and no members online