Marijana Puljak: U građanima je snaga promjene

Marijana PuljakPoznati splitski profesori i znanstvenici su podržali Marijanu Puljak za gradonačelnicu Splita i Dašu Dragnić za županicu Splitsko-dalmatinske županije uz poruku da glas za pamet nikad nije bačen glas. - 53 posto ljudi koji nisu izašli na prošlim izborima su bili pravi pobjednici, ali su, nezadovoljni ponuđenim, dozvolili da 18 posto preuzme vlast. Ovaj put imaju za koga glasovati i preokrenuti budućnost. O njima sve ovisi, a na nama je da im ukažemo da je u njima snaga promjene - istaknula je Marijana Puljak ...

LOKALNI IZBORI

Marijana Puljak: U građanima je snaga promjene

Piše: Živana Šušak Živković / DalmacijaNews
Foto: Jadran Babić / Cropix
Izvor: DalmacijaNews


Dekan splitskog Fakulteta građevine, arhitekture i geodezije dr.sc. Alan Harapin, prof. dr.sc. Janoš Terzić, prodekan za znanost na Medicinskom fakultetu u Splitu, te Ivica Puljak, najprofesor 2011. na FESB-u, znanstvenik u švicarskom CERN-u su profesori koji su podržali Puljak na današnjoj konferenciji za medije.

- Mi se ne mislimo aktivno baviti politikom, ali već duže vrijeme i ja i moji kolege pokušavamo dati svoje znanje za prosperitet grada, spojiti akademsku snagu sa prosperitetom grada i županije. Pridružio sam se ovoj listi jer vjerujem da ova inicijativa nije kratkog daha i da ćemo ovaj put uspjeti.

Snaga akademske zajednice može dobiti izbore, ali to nam nitko neće pokloniti. Moramo se ustati iz fotelja, izaći na birališta i zaokružiti budućnost - kazao je  Harapin, dekan splitskog Fakulteta građevine i arhitekture.

Profesor Puljak je naveo da je većina Splićana i Dalmatinaca  na prošlim izborima odustala od izlaska na izbore jer su umorni od političkih svađa i izostanka vizija, a upravo u njima je, kazao je, snaga promjene.

- Prije svakih izbora ih ubijaju anketama, medijskim promocijama poznatih lica, svađalačkim sučeljavanjima i oni ostaju kući. Moja poruka sugrađanima, studentima, akademskoj zajednici je – izađite i glasujte, u vama je snaga, a glas za pamet nikad nije bačen glas - zaključio je Puljak.

Kandidatkinja za županicu, profesorica Dragnić je naglasila da je vrijeme da se svi pokrenemo i preuzmemo budućnost u svoje ruke.

- I u županiji i u gradu mi nismo ''zamjena'', mi smo jedina istinska promjena koja se ovaj put nudi - zaključila je Dragnić, profesorica koju su studenti Ekonomskog fakulteta 2011. izabrali za najprofesoricu.

Povezani članci

Who's Online

We have 356 guests and no members online