Pravna država šuti i dopušta kriminal

mladen bajićDva ovotjedna događaja jasno su, bolje nego išta dosad, razotkrila sve uzroke hrvatskog jada i bijede, siromaštva i nepravde te sve većeg jaza između stotinjak superbogatih i većine siromašnih građana, piše Damir Kramarić na stranicama portala Dnevno.hr.. Najprije smo u televizijskoj emisiji 'Nulta točka' u ponedjeljak navečer od nekolicine saborskih zastupnika i ekonomskih stručnjaka čuli da su hrvatske banke tijekom devedesetih pretvorene i prodane protuusatavno te da se pri toj prodaji dogodila neviđena pljačka države i građana. Drugi se događaj odigrao u Saboru koji je potvrdio izvješće i podržao glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića ...

HRVATSKOM VLADA MAFIJA

HTV-ova emisija o prodaji zlata i podrška Bajiću u Saboru dokazali da Hrvatskom vlada mafija

Piše: Damir Kramarić / Dnevno.hr
Izvor:
Dnevno.hr

bruno langer- Dok u drugim zemljama postoje kriminalne organizacije koje društvu čine štetu, u Hrvatskoj se ne vidi razlika između mafije i političkih elita. To i jest najveći naš problem, jer je teško iskorijeniti mafiju koja je preuzela sve institucije društva - kaže Bruno Langer, lokalni političar iz Pule i legendarni vođa Atomskog Skloništa.

Državno odvjetništvo brani kriminal, a progoni one koji kriminal prijavljuju, zbog čega je Mladen Bajić, čini se, i dobio podršku u Saboru. Najbolji je to dokaz za tvrdnju da kriminalci vode hrvatsku državu.

No, čitajući njemačke novine, vidim da se Nijemci ne šale kad kažu da neće podržati ulazak Hrvatske u EU - kaže Langer.


Bruno Langer: Nijemci se ne šale - boli ih neprocesuiranje Hypo kriminala

Analizirajući taj tvrdi njemački stav, nitko u Hrvatskoj ne piše da Nijemce najviše boli neistraženi kriminal oko Hypo banke, jer je njemačka država čak 10 milijardi eura spržila na pokrivanje troškova Hypo banke, odnosno na pomoć njemačkoj državnoj banci BLB-u, koja je zbog gubitaka Hypo banke (koju je BLB neoprezno kupila) u Hrvatskoj i na prostoru bivše Jugoslavije izgubila velik novac.

angela merkelNijemce smeta što za sav kriminal oko Hypa u Hrvatskoj baš nitko nije procesuiran, zbog čega su tako oštri u svojim izjavama i zbog čega neće ratificirati sporazum o pristupanju Hrvatske EU, ako Hrvatska ne ispuni sve uvjete.

A budući da znamo da su gotovo svi istaknuti hrvatski političari i dužnosnici dio 'Hypo priče', zbog čega se ništa ni ne istražuje, paralizirana je cijela država.

U Austriji je zbog afere Hypo osuđen Kutlerer na 3,5 godine zatvora, Striedinger na 2,5 godina zatvora, dok je bivši predsjednik Pučke stranke Austrije dobio pet i pol godina zatvora.

A kod nas – nikome ništa iako šteta koju je učinila hrvatska Hypo mafija jadnoj 'Lijepoj našoj' iznosi preko 50 milijardi eura.

Zbog toga bi jako dugo mogli ostati u predvorju Europske Unije - zaključuje Langer.

PROČITAJ VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 184 guests and no members online