Dugi Rat, sam samcat u vodenom svijetu

U ožujku 2018. smo pisali sljedeće.. "Za približno pet godina, stanovnici Podstrane, Splita, Kaštela, Trogira, Dugopolja, Klisa, Solina, Segeta i Čiova trebali bi zaboraviti sve probleme koje godinama imaju zbog nedostatka vode iz cjevovoda i otpadnih voda, jer iz Vodovoda i kanalizacije i ustanove Eko Kaštelanski zaljev stižu vijesti kako će ove jeseni krenuti realizacija  dva velika infrastrukturna projekta koji obuhvaćaju sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Najavljeni projekti teški su oko 2,2 milijarde kuna, a prema planovima trebali bi se sa 70 posto sufinancirati sredstvima iz Europske unije."

Znate li koja će (jedina?) priobalna općina i nadalje ostati bez dovršenog sustava kanalizacije i odvodnje otpadnih voda? Odgovor nije tako teško pogoditi, odgovor se zna. To je Općina Dugi Rat.
Gdje je zapelo? Služe li nam ičemu te famozne "Hrvatske vode"? "Projekt Jadran"? Piše se dokumentacija, zna li netko kada će se napisati? Kada će se i kako osigurati sredstva za izgradnju kanalizacijskog sustava na području Dugog Rata i Jesenica?
Kada ćemo se "veseliti" semaforima u Jesenicama, Dugom Ratu? Kada bi i mi mogli imati dovršen kanalizacijski sustava na području cijele općine? Hoćemo li barem pokušati iskoristiti momentum i žeđ Splićana za čistom vodom s Cetine pa konačno "uplaniti" famozni "vodovod visoke zone" i tako vodom uskoro napojiti naša stara sela i vile za odmor koje su već počele nicati jedna do druge po "Jesenice hillsu"?

Piše: Mladen Banović

Povezani članci

Who's Online

We have 418 guests and no members online