Fali policajki

MarijanaMinistarstvo unutarnjih poslova raspisalo je Natječaj za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac-policajka u 2011. godini. Prijave na natječaj kandidati mogu podnijeti od 6.rujna do 30.studenog 2010.godine. Pravo prijave imaju hrvatski državljani sa završenom srednjom školom u četverogodišnjem trajanju, koji na dan 01.03.2011. godine nisu stariji od 24 godine ...

POSTANI POLICAJAC

Izvori: PU SD, Slobodna Dalmacija

Detaljne informacije i upute o potrebnoj dokumentaciji, rokovima i proceduri Natječaja, kao i obrazac prijave, svi  zainteresirani mogu pronaći na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova, na adresi http://policija.hr/mup.hr 

Podrobnije informacije, te obrazac prijave moguće je dobiti u policijskim postajama.

Kandidati koji prođu natječajni postupak od 1.ožujka 2011.godine bit će upućeni u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac-policajka u 2011. godini.

Nakon uspješno završenog Programa polaznici se raspoređuju na rad u Policijske uprave u svojstvu vježbenika.

Inače, u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj nedostaje 400 policajaca ili 20 posto od sadašnjeg broja zaposlenih. Oko 2000 policajaca regulira red i mir u drugoj po veličini upravi u RH. Splitsko-dalmatinski policajci skrbe se o više od 463 tisuće ljudi u županiji. Od tog broja 40 posto stanovništva živi u Splitu, u kojemu se i dogodi oko 50 posto svih kaznenih djela.

Da Hrvati ipak nemaju toliku averziju prema policiji, kakva se često želi prikazati, najbolje pokazuje činjenica da se na svaki natječaj za policijski posao prijavi i po nekoliko tisuća osoba više negoli ih se prima u službu.

Povezani članci

Who's Online

We have 355 guests and no members online