Vučević smijenjen, Miše novi trener Hajduka

Vinko VukovićMisija je uspjela. Goran Vučević više nije trener Hajduka. I, da se odmah razumijemo, sam je kriv. Pod dva, nije imao rezultat, a pod jedan nije ni trebao prihvatiti ponudu da naslijedi Stanka Poklepovića. Pod tri, sasvim je izgubio autoritet u svlačionici. Ako ga je uopće ikad i imao. Kako, naime, imati autoritet kad javno najavite čistku igračkoga kadra, pa se svi ti igrači obrate za pomoć svojim istinskim autoritetima. Zamjenskim očevima i menadžerima. Koji im umjesto znanja kupuju automobile..., piše Vinko Vuković na blogu neizlječivog hajdukovca ...


BLOG NEIZLJEČIVOG HAJDUKOVCA

Vučević smijenjen nakon Sinovčićeve intervencije

Piše: Vinko Vuković / vinkovukovic.bloger.hr
Izvor: vinkovukovic.bloger.hr


Hajduk Jedan od njih je tako dva dana prije dvoboja Hajduka i Karlovca izričito od poljudskoga predsjednika (sic!) Josipa Grbića tražio da smijeni Vučevića, što je ovoga, mislim Grbića, dovelo u takvo stanje panike da je Boga molio za poraz od momčadi u posljednje vrijeme isključivo poznate po potpunome rasulu.

Očito ne većem od onoga što je snašlo Hajduka. Kluba kojim ne vlada ulica, kako se to periodično i nadasve metodično u medijima plasira, nego menadžeri.

Naravno, nije prvi put da se Reno Sinovčić, jer o njemu je riječ, obraća predsjednicima sa željom da u svojstvu 'vanjskoga suradnika' kadrovira po tuđim stanovima, jednako kao što nije prvi put da mu se želja ostvarila. Sve to je dokaz kako se na Poljudu ništa promijenilo nije, dapače, kako je možda i gore no ikada.

Grbićevi prethodnici bar su se trudili održati privid upravljačke samostalnosti, dok je ovaj sasvim razotkrio vlastiti jad, nemoć i nesposobnost.

Naravno da smo Grbićeva jada, nemoći i nesposobnosti bili svjesni još prvoga dana otkako je naslijedio prijatelja Svagušu, no ipak od njega, tako jadnog, nemoćnog i nesposobnog, nismo očekivali da će, samo nekoliko tjedana prije vlastite smjene, smijeniti trenera koji, ako ništa drugo, ništa loše nije napravio.

Grbić je, da vam plastično objasnimo, napunio gaće. A to se obično događa onima koji su jadni, nemoćni i nesposobni. Onima koji su pukim slučajem došli u priliku voditi, a da nisu bili ni svjesni uzice kojom su sve do jučer bili vođeni.

 

Primjeri jada, nemoći i nesposobnosti

Koliki su razmjeri Grbićeva jada, nemoći i nesposobnosti, najbolje pokazuje primjer sponzorstva što ga je Hajduku (točnije, juniorskom uzrastu) ponudila tvrtka Continental.

Predstavnici Torcidina krila koje posljednjih mjeseci intenzivno radi na pripremi materijala za potpunu - za hrvatske prilike revolucionarnu poglavito kad je način biranja nadzornog odbora u pitanju - klupsku preobrazbu dogovorili su se, naime, s direktorom Continentala Enverom Hadžiabdićem da od svake prodane ulaznice u njegovom novootvorenom multipleksu Cineplexx, što se nalazi u sklopu šoping centra City Center One, jedna kuna odlazi Hajdukovoj omladinskoj školi.

torcida

S tim prijedlogom pojavili su se pred klupskim rukovodstvom, pri čemu Grbić jedva da je virio iza širokih pleća Petroslava Sapunara, te s nevjericom slušali kako ovi traže način kako da odbiju ponudu.

U pitanju je, ako vam nije jasno, prvi sponzor kojega je klub imao dobiti još od detroniziranja Mate Peroša, a tome će, evo, za tri i pol mjeseca biti dvije godine.

Uzvrpoljili se, dakle, Kerumovi hajduci, a Hadžiabdić s torcidašima gleda i ne vjeruje. Pa, znate, ovo, pa, znate, ono, pa, znate, nije to tako jednostavno, mislimo, vi date pare, a mi ih uzmemo, znate, nije to baš tako, a da ne govorimo da bi trebalo i neki ugovor sastaviti, a znate, je li, kako je s tim ugovorima, mislimo, razumijete nas, mi smo tu da ipak štitimo interese kluba i malih dioničara, strah nas je, nemojte se ljutiti, ali stvarno nas je strah da bi Continental imao više koristi od Hajduka...

I, tako, povuci-potegni, ništa od kune po prodanoj ulaznici. Piši, propalo. Ipak, da sramota ne bi bila potpuna, nekakav je dogovor postignut, pa je Hadžiabdić, praktično ničim izazvan, ali već prilično iznerviran, iskeširao 200.000 kuna za jednogodišnji sponzorski ugovor nadajući se, valjda, kako će s manje jadnim, nemoćnim i nesposobnim ljudima, koji će, opet valjda, uskoro na Poljud doći, biti moguće normalnije razgovarati.

No, ni tu priči nije kraj. Kad je već dao novac za Omladinsku školu, a to je, koliko nas sjećanje služi, prvi sponzor Omladinske škole u njenoj povijesti, valjalo je čovjeku nešto i zauzvrat ponuditi.

kadeti Hajduka na otvaranju Cineplexxa

Hadžiabdić, uvjeravaju nas sudionici tog mučnog sastanka, ništa nije tražio, no na inzistiranje torcidaša koji su, da ne bi bilo zabune, čovjeka s lovom i doveli do kluba, odlučeno je da reklama za Cineplexx osvane na dresu juniorske momčadi. Samo, gdje je staviti, kamo zašiti? Logično bi, naravno, bilo na prednji dio dresa. Ali, kako kad je tamo već INA? Pa, otparajte je, zar nije s INA-om ugovor (koji je, btw, vrijedio samo za prvu momčad) istekao ima godinu dana? Je, je, ali, znate, nije to lako...

Uglavnom, da ne duljimo s besmislicama što ih je prosipala 'bijela' vrhuška, dogovoreno je da se logotip Cineplexxa zašije ispod logotipa INA-e. Nebojte se, niste prolupali, Hajdukova Uprava, odnosno ono što je od nje ostalo, odlučila je sponzora koji plaća podrediti sponzoru koji ne samo da ne plaća, nego vrlo vjerojatno više nikada neće ni plaćati.

Enver Hadžiabdić, rođak istoimenog negdašnjeg Hajdukova prvotimca, zainatio se, pa od prvotne ideje nema namjeru odustati. Čim se za to steknu uvjeti, akcija 'kuna od svake prodane kino-ulaznice' će, uvjerava Hadžiabdić oduševljen angažmanom i entuzijazmom torcidaša, zaživjeti. Iako je, ako ćemo pošteno, tijekom sastanaka s klupskim vodstvom u nekoliko navrata želio odustati. 

Intimusima se tako povjerio kako nikad u svojoj poduzetničkoj karijeri nije naišao na slučaj u kojem nekome daješ novac, a ovaj traži sve moguće načine da ga odbije. Umjesto da se potrude dobiti što više, atmosfera na sastancima je bila takva da se ekipa iz Hajduka dovijala kako dobiti što manje.

Cineplexx Split

Štoviše, ključni sastanak je umalo i otkazan jer je iz kluba, nakon što su u nekoliko navrata upravo oni mijenjali termin, Hadžiabdiću upućen ultimatum: ili dođi ili čitava stvar propada. I Hadžiabdić je došao iako je upravo taj, očito nimalo slučajno odabrani, dan trebao biti u Osijeku na otvaranju tamošnjeg Cineplexxa.

Da se Hadžiabdić raspitao onda bi, međutim, saznao da nije on jedini koji je u Hajduku dobio odbijenicu. Još za Svagušina mandata jake snage Splitske banke su na predsjednikov stol istresle milijun sponzorskih eura, no ovaj ih je s gnušanjem odbio. Bilo mu je malo.

Jer gazda Kerum od neke druge banke dobija puno više. Pa je tako iz istoga razloga umalo popušio i Hadžiabdić. Jer, ne zaboravimo, upravo se u gazdinom trgovačkom centru nalazi Continentalova konkurencija. I popušio bi da nije bilo momaka iz Torcide.

A vremena su takva da se njih ne odbija...

Povezani članci

Who's Online

We have 90 guests and no members online