Hajduk nakon 20 godina u Dugom Ratu

Hajduk nakon 20 godina u Dugom RatuHajduk nakon 20 godina u Dugom RatuUtakmica između domaćeg Orkana i splitskog Hajduka, odigrana u utorak 10. veljače na igralištu Orkana u Dugom Ratu, zasigurno će dugoraćanima, kao i brojnim navijačima, a poglavito igračima na terenu i dugoratskoj Torcidi ostati u lijepom i dugom sjećanju. Dobro je poznato da nije mali broj igrača Hajduka koji su ponikli upravo u našem Orkanu, i koji su tijekom prošlih desetljeća uspješno nosili dres Hajduka, a neki od bivših Orkanovih igrača sve donedavno su igrali u bijelom dresu. Upravo takva privrženost Dugoraćana prema Orkanu, a i prema Hajduku, odavno je nadmašila samo sportske strasti, pa ipak smo morali čekati dva desetljeća da se dva skoro pa "vršnjaka" nađu opet na zajedničkoj prijateljskoj utakmici u Dugom Ratu... Na početku utakmice prisutnima se obratio tajnik Orkana Dalibor Franolić, a  dugoratska Torcida je poklonila kameno "Hajdučko srce" svom sumještaninu Dragi Gabriću, rad maloračanina Paška Zemunika (sina Tomislava). Utakmicu je sudila gđica Vesna Mladin iz Krila, a pomoćni suci su bili Antonio Peković i Antonio Pekur (Kaštela) ...

 NEZABORAVAN SPORTSKI DOŽIVLJAJ ZA DUGORAĆANE

 Hajduk nakon 20 godina u Dugom Ratu

Tekst i slike: Davor Grgat

Prije same utakmice, sastav obiju momčadi je najavio  predsjednik Orkana koji je publiku upozorio da se vlada i navija sportski i bez incidenata.

Orkan - Hajduk

Nakon utakmice obratili smo se nekim igračima od kojih smo željeli saznati njihovo viđenje prikazanog na travnjaku Orkana, odnosno iako nisam sportski stručnjak, lako je bilo zaključiti da je Orkan odlično parirao Hajduku, a da u 85. minuti nije bilo onog jedanaesterca (kojega sudac i nije trebao tako okvalificirati), Orkan bi najvjerojatnije to i svima rezultatski dokazao.

"Hajdučko srce"

Upravo zbog te dobre igre domaćih igrača, želio sam doznati i mišljenje samih igrača i trenera gostujuće momčadi, i evo što su mi nakon utakmice rekli neki od njih:

Goran RUBIL "Odlična utakmica,  odličan domaćin, sve je bilo kako treba, Ovo je bila super prijateljska utakmica. Domaćin nas je fino ugostio. Samo da je bilo malo  toplije vrijeme".

Hajduk nakon 20 godina u Dugom Ratu

Jure ŽILIĆ - "Super. Utakmica je najbolja bila za navijače", rekao  je prvi golgeter  Orkana i Dalmacije. "Orkan je igrao odlično. Idemo na Treću ligu!" Na naše pitanje, tko je bio najbolji igrač, Žilić je rekao: "Cila ekipa. Iznenađen sam igrom Orkana i drago mi je da je Orkan igrao tako dobro".

Tonči GABRIĆ Mi smo se dosta isfalivali  i vidim da je,  i nakon dugo godina, Orkan napravio jednu respektabilnu ekipu pa se nadam da ako ne ove godine, onda dogodine, Orkan mora igrati Treću ligu. Moju podršku imaju. Oni su to i zaslužili, pogotovo ljudi koji vode Klub.

Hajduk nakon 20 godina u Dugom Ratu

Božidar RADOŠEVIĆIznenađen sam igrom Orkana. Svi su igrali odlično. Orkan je najbolji. Svaka mu čast. Sve je super. Ja sam prezadovoljan, kako igrom tako i publikom.

Duje KLARIĆOrkan je dobro igra. Zadovoljan sam . Nemam nikakvih primjedbi, samo nek' se ovako nastavi.

Drago GABRIĆ - "Orkan je dobra ekipa. Ja znam i dosta igrača , prvenstveno one koji su igrali sa mnom dok sam bio u "Omišu". Sigurno je da ovdje ima dobrih pojedinaca, pa se nadam da će uskoro ući u viši rang, ako je ikako moguće".  Na naše pitanje kako je Hajduk danas igrao, Hajdučko srce je kazalo: "Dobro. Malo je težak teren, malo smo i mi teški, umorni... Spremamo se za utakmicu protiv Dinama tako da nisam nešto zadovoljan  učinkom naše momčadi, ali dobro, eto.  Još su nam pripreme u tijeku, a kako sam rekao i teren je težak pa se nadam da ćemo sve ovo lakše prebrodit."

Ante MIŠE  trener Hajduka - "Imam  tu čast da sam kao igrač i kapetan Hajduka, osvajač prvenstva i kupova, a nadam se da ću i kao trener nastaviti taj dobar običaj."

Hajduk nakon 20 godina u Dugom Ratu

 

Trenera Hajduka pripitali smo još par pitanja.

Kako ocjenjujete današnju igru Vašeg protivnika, a kako pojedince?

"Za jednog četvrtoligaša pružen je odličan otpor. Mislim da ovdje ima dosta dobrih igrača. Poznam ih dosta dobro, neke sam i trenirao od njih. Ipak, mislim da jedan igrač daleko odskače", a na moje pitanje -  koji je  to igrač, gosp. Miše je rekao: "Jure Žilić, on ipak odskače od drugih igrača".

Upitali smo hajdukova trenera i o rezultatu, pa je za kraj rekao kako  mu je najmanje značajno kako će utakmica završiti rezultatski, nego da je bitno da se koji igrač ne povrijedi , pa je rekao: - Ma, rezultat uopće nije bio u planu, nego jednostavno u planu mi je bilo napravit dobar trening, da se istrčimo, da ne bude ozljeda i da se priviknemo na ono što nas čeka - Dinamo".

"kameno srce" i Miško

Kakva je dugoratska publika? - pitali smo našeg sugovornika, koji je nasmiješen rekao:

- Mogu samo izreći riječi pohvale dugoratskoj publici, Ja im se zahvaljujem. Mislim da će Hajduk napraviti ono što su nam oni poručili na transparentu, priželjkivali su nas punih 20 godina, i mi smo evo opet došli u Dugi Rat i drago mi je da smo time obradovali brojne sportske zaljubljenike, koji kako mi je poznato ovdje žive za sport. I neka im je ovaj naš susret za sjećanje - kazao je trener Hajduka.

Na slici: NK Orkan, Torcida Dugi Rat, "Hajdučko srce" i nekoliko detalja sa utakmice

Povezani članci

Who's Online

We have 206 guests and no members online