Hajduk - dite puka

navijači Hajduka"Hajduk - dite puka" projekt je okupljanja i zajedničkog djelovanja Hajdukovih navijača kroz udrugu građana radi stjecanja, okrupnjavanja i povećanja vlasničkog udjela u klubu i aktivnog sudjelovanja u procesu njegovog upravljanja. Klub navijača Hajduka "Torcida" na jučerašnjoj je konferenciji za novinare jasno poručio kako "Ditetom puka" pokreće inicijativu kojom želi da članovi Hajduka budu i njegov strateški partner, a ne samo jednokratni donatori. Na ovom projektu torcidaši su radili više od godinu dana, tim ljudi je proučavao modele preoblikovanja europskih klubova i u skladu s hrvatskim zakonom ponudio rješenja za splitski klub... Na stranici www.ditepuka.com prezentiran je projekt. Povirite ...

Piše: Mate Prlić / Glas Dalmacije
Izvor: Glas Dalmacije

torcidaSada očekuju odgovor Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, kao ključnog čimbenika koji će odlučiti prava i obveze strateškog partnera, visinu kontrolnog paketa dionica, kao i model stjecanja tog paketa. Ukratko, na ministarstvu je da odluči želi li navijače za strateškog partnera u hrvatskim klubovima.

- Za pohvalu je svaka inicijativa - poručio je trenutno prvi čovjek kluba, predsjednik Skupštine Ante Nosić.

Važnost sudjelovanja navijača u vlasništvu nogometnih klubova prepoznala je i krovna europska nogometna udruga UEFA, koja je u svom dokumentu usvojenom na Kongresu u Tallinu 2005. godine jasno kazala "da bi sve nogometne klubove trebali kontrolirati i njima upravljati članovi kluba, odnosno navijači, sukladno demokratskim principima".

Torcida- Bez unaprijed jasno definiranih "pravila igre" nemoguće je očekivati masovan odziv Hajdukovih navijača kroz učlanjenje i upis dionica - rekao je glasnogovornik KNH Torcida Dado Lelas.

Zbog kompleksnosti materije i želje da točna poruka dođe do svakog navijača Hajduka, Torcida je pokrenula i internetsku stranicu  www.ditepuka.com, na kojoj je prezentiran projekt.

Povezani članci

Who's Online

We have 227 guests and no members online