Hajduk Copy Paste

Život na sjeveruTeško je pratiti sve ovo što se u Hajduku i oko njega događa. Kažu da je internet najbrži medij, no s 'bijelima' ni on nema šanse. Taman nešto napišeš, udariš save i spremiš se na send kad na zaslonu mobitela zasvijetli nova vijest. SMS novinarstvo u punome smislu. Stoga ću pokušati sublimirati proteklih desetak dana u jedan tekst uz ogradu kako sve ovo što će u nastavku teksta biti napisano već za koji tren može biti demantirano ili nadograđeno. Idemo redom, slikom na sliku, osobom na osobu ...

navijači hajduka

Piše: Vinko Vuković / vinkovukovic.bloger.hr
Izvor:
http://vinkovukovic.bloger.hr/
Slike: S raznih strana... :)


robert jarniRobert Jarni

Ostavku nije želio podnijeti, pa su ga smijenili. Nakon svega je počeo istraživati tko stoji iza novinara koji su pisali po njega nepovoljne komentare. Ništa čudno, nije on prvi kojega ne zanimaju uzroci, nego posljedice.

Ivica Šurjak 

ivica šurjakOstavku nije želio podnijeti, pa je odlučio sam sebe smijeniti. Udario je poput terminatora po svemu živom što se Poljudom kretalo i kreće svjestan kako mu je vijek trajanja ionako istekao Vrh njegova voljenoga HDZ-a ga se odrekao, pa kad je već počeo padati odlučio je sa sobom povući i Mirka Klarića. Grešku u koracima je napravio kada se očešao o Sergija Krešića što mu je ovaj vratio na rijetko neciviliziran način. Otvorenim pismima iz Španjolske prepunim povišenih strasti i niskih udaraca. Na žalost po Hajduk, obojica su govorili istinu. Šurjak je zaista šminker iza kojega ne ostaju pisani tragovi, a Krešić demodirani trener kojemu u potrazi za hrabrošću nikakav čarobnjak više ne može pomoći.

Mirko Klarić

Mirko KlarićOstavku će dati kada on to bude htio. Odlučio je preduhitriti pretvorbu te već sada instalirati novoga predsjednika. Oprobanim receptom namjeravao je okupiti klupske skupštinare te ih uvjeriti kako je Igor Štimac 'taj'. Najbolji, najsposobniji i najstručniji. Na njegovu nesreću dr. Ante Nosić ipak vidi puno dalje od svoga prezimena te je na vrijeme reagirao, oduzeo je pukovniku žezlo te ga, uz svesrdni blagoslov 'više instancije', s njime lupnuo po glavi. Za prvu ruku blago, tek kao naznaku što bi mu se moglo dogoditi ukoliko se po kratkome postupku ne 'opameti'.

Vinko Bajrović 

Ostavku nije želio podnijeti, ali ju je podnio. Bio je, kaže, na ribama dok su 'ova druga dvojica' odlučili o novome treneru i sportskome direktoru. Za profesorom nitko na Poljudu neće žaliti, no već će se on sam nanovo tamo pojaviti. I opet ga nitko ništa neće pitati.

Buljan

Ivan Buljan

Ostavku nije podnio, a mnogi su se nadali da hoće. I to samo dan nakon što je ponovno promoviran u Hajdukova sportskoga direktora. Koliko je Ikin izbor određenim strujama opasan, najbolje svjedoči činjenica koja kaže kako nisu ni časka čekali da bi ga smjenjivali. Zakon je jasan, Buljan zbog kaznenoga postupka koji se protiv njega upravo vodi, ne bi smio obnašati nikakve dužnosti u sportu. Jednako kao što to proteklih godinu dana nije smio ni Ivica Šurjak. No, eto, članak 13. Zakona o sportu je tek sada otkriven, kada je Šurjak postao bivši, a Buljan sadašnji. I budući.

Goran Vučević 

goran vučevićOstavku će podnijeti u devetome mjesecu. Kažu oni koji ga ne poznaju. Slaven Bilić u takve ne spada. Nema uopće sumnje kako je Slavenova riječ bila presudna pri njegovom izboru. Ako već sebi, kada je bio u Hajduku, nije mogao pomoći, onda je odlučio stati iza Gorana. Kao što uvijek stoji iza 'svojih' ljudi. Vučevićev stožer nosi Bilićev potpis, jednako kao što ga nose Coca Cola navijačke vreće. A one možda i jesu čisti marketinški trik, ali su i udobne. Pače, preporučljive za duže sjedenje.

Stanko Poklepović

Život dam, ostavku ne dam! Shvatio je Špaco kako će i on za koji dan postati bivši, pa se brže-bolje svrstao uz Šurjaka. Izabrao je stranu i pogriješio. Ishlapjeli bard na nepovratnome je putu prema mirovini.

Ante Rukavina

ante rukavina'Ostavku' je pismeno dostavio i u Dinamo se zaputio. Transfer godine je ipak spriječen. Nitko to neće otvoreno reći, ali je poruka najmoćnijega Hajdukova navijača bila jasna. Ante ne može ostati u Hajduku, a još manje može osvanuti u Dinamu. Kada bi se to dogodilo navijački gnjev bi bio toliki da bi zaslijepio sve ono dobro što bi Rukavininim odlaskom Hajduk dobio. A i Šibenik bi, uopće nije beznačajno, znatan novac tako izgubio.

Nikola Kalinić

kalinićO 'ostavci' je prestao razmišljati jer je cijeli u 'filmu' Eura. Svi kažu kako ćemo ga još najmanje godinu dana gledati, ma svi to i znaju, a zna i on, i nije mu uopće mrsko.

Kad sve zbrojim i oduzmem, moja ruka je visoko za Gorana Vučevića (i Slavena Bilića, samo što on to od šume drugih ruku ne vidi), a spustiti je ne može ni reakcija okoline koja se zgraža nad novim mladim' stručnjakom' koji će se učiti na Hajduku.

Uvjeren sam, naime, kako će Poljud s njegovim dolaskom postati uljuđenija sredina, sredina za nogometnu, a ne profitersku elitu.

Copy-paste od Bilića je već napravio, sada samo treba učiniti save i - send.
 

P.S.

Fiorentinija nisam zaboravio, ali on je zaboravio gdje je stavio memorandum na kojemu u zaglavlju piše ostavka.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 466 guests and no members online