Proslava prvih 100 godina igranja nogometa u Dugom Ratu

NK ORKAN - HNK HAJDUK. Nogometaši Hajduka će u subotu 23. lipnja 2018. u Dugom Ratu odigrati prijateljsku utakmicu u kojoj će uveličati proslavu 100. rođendana NK Orkan. Susret će se odigrati na igralištu SRC Dalmacija Dugi Rat s početkom u 19 sati. Bit će to prvi test za Bijele u sklopu priprema za sezonu 2018/19, te jedan od središnjih događaja proslave prvih 100 godina igranja nogometa u Dugom Ratu. Evo i detalja iz programa proslave 100 rođendana NK Orkan..
Uoči rođendana, u petak, 22.lipnja položiti će se vijenci i upaliti svijeće na grobovima istaknutih članova NK Orkan. U subotu, 23.6. ujutro u 9:30 sati održati će se i sveta misa za sve preminule članove kluba u župnoj crkvi svetog Josipa u Dugom Ratu. Potom će se na Kadića dvorima, gdje se nekad nalazila gostionica Kadić u kojoj je 1918. osnovan naš Orkan, svečano otkriti spomen ploča, donacija voljenom klubu od obitelji Kadić. U 11 sati u kinu "Dalmacija" održati će se svečana skupština NK Orkan sa dodjelom priznanja laureatima. Potom će usljediti druženje generacija Orkana uz prigodni domjenak. U 19 sati na travnjaku SRC Dalmacija, igralištu NK Orkan, slavljeniku će nogometnu feštu uveličati najdraži gost, splitski bili - HNK Hajduk! Poslije utakmice u parku pored lučice održati će se velika pučka fešta uz prigodni koncert. Organizatori pozivaju sve navijače i simpatizere Orkana, sve igrače, bivše igrače, trenere, bivše i sadašnje djelatnike, sponzore (njihovo je Kraljevstvo nebesko!), da se pridruže Orkanaškom slavlju! Slavimo 100 rođendan Orkana! Prvih 100 godina igranja nogometa u Dugom Ratu! Vidimo se na lipanjskoj rođendanskoj fešti!

Piše: Mladen Banović

Orkan pozivnica na feštu

U dugoratskom Orkanu su ponikli brojni bivši nogometaši Hajduka: Marin Brajević, Ante Tonći Vičević, Ante Rakela, Joško Pastar, Vatroslav Petrinović, Tonći Gabrić, Tomislav Erceg, Tonči Žilić, Drago Gabrić, Matko Perdijić, Juraj Grizelj, Ivan Rodić,..

proslava Orkana

Isto tako treneri u Orkana bili su bivši nogometaši Hajduka: Mirko Bonačić, Ozren Nedoklan, Lujo Klemen, Anton Lokošek, Lenko Grčić, Goran Šušnjara, Ante Vitaić, Dalibor Filipović,..

Imamo i Orkanove trenere u Hajduku (do čistke): Tiho Trogrlić, Tonći Gabrić, Tonći Žilić.

Valja istaknuti da je predsjednik NK Orkan bio Nedjeljko Špiro Erceg, koji je kasnije bio predsjednik Skupštine Hajduka.

konoba Kadić

proslava Orkana

 

orkanova fešta

NK Orkan je svečano proslavio prvih 100. godina

 

Povezani članci

Who's Online

We have 36 guests and no members online