Minus i plus

vinko vukovićhajdukNetko laže! Ili Joško Svaguša, sadašnji čelnik Hajduka, ili bivša klupska uprava na čelu s predsjednikom Matom Perošem. Svaguša, naime, tvrdi kako će Hajduk do kraja tekuće poslovne godine biti u minusu 20 milijuna kuna, dok je Peroš prilikom svog odlaska ustvrdio kako klub ostavlja u 'debelome' plusu, konkretnije - s 14 milijuna kuna na računu uz dodatak novca koji tek ima 'doći' od prodaje Nikole Kalinića, Drage Gabrića te posudbe Marija Brkljače. Peroš je 's ponosom' zaključio kako je klubu s tim novcem osigurana još jedna novčano mirna sezona. No, novca više nema. Tako barem, ne na skupštini dioničara kako bi se od velikoga biznismena očekivalo, nego u televizijskoj emisiji, kaže Svaguša. U kontru Perošu. A jedan od njih dvojice laže. Tko? ...


DNEVNIK NEIZLJEČIVOG HAJDUKOVCA

Tko laže?

Piše: Vinko Vuković
Izvor: Vinkovukovic.bloger.hr

svagušaS obzirom da Svaguša nije iznio niti jedan konkretan dokaz o manjku na računu koji, prema njegovim riječima, nakon prvih sedam mjeseci iznosi nešto manje od 15 milijuna kuna, pokušajmo se na ovome mjestu poigrati brojkama...

Dakle, ako je Peroš kazao istinu, u kasi je na dan 6. kolovoza bilo 14 milijuna kuna, a čekalo se još i 5,3 milijuna eura od prodaje Kalinića u Blackburn, dva milijuna eura od prodaje Gabrića u Trabzonspor te 150.000 eura od posudbe Brkljače u Cagliari. Ugrubo je to oko 67 milijuna kuna. Ako oduzmemo pak 18 milijuna kuna plaćenih Rijeci za braću Sharbini i još nešto 'sitno' za vabljenje trenera Reje, spustit ćemo se do projiciranoga plusa tek nešto manjeg od 50 milijuna kuna. Neka su i plaće za kolovoz (koje su, usput rečeno, kasnile!) 'pojele' pet milijuna kuna, opet bi na Hajdukovu računu trebalo biti više od 40 milijuna kuna! 40.000.000! Ne računajući novac od sponzora!

mate perošU slučaju da još ni lipa nije 'legla' od Kalinićeva, Gabrićeva i Brkljačina transfera, a Sharbiniji su plaćeni u kešu (jesu), onda bi maksimalni minus mogao biti devet milijuna kuna. I nikako  do kraja poslovne godine ne bi mogao narasti do dvadeset milijuna kuna! To bi teško uspjelo i pučkoškolcu s prilagođenim programom.

Iz svega je jasno kako netko laže. Joško Svaguša ili Mate Peroš?


P.S.

Da se ne zaboravi. Bivša uprava prodala je Kalinića, Gabrića te za dobar novac posudila Brkljaču, dakle, zaradila je. Sadašnja uprava kupila je Sharbinije, dakle, potrošila je.

Bivša uprava prodala je Kalinića za ukupno sedam milijuna eura, premda je Željko Kerum mjesec dana prije Kalina transfera na Otok nudio okladu kako će tri milijuna eura biti maksimum toga transfera.

Sadašnja uprava kupila je Sharbinije, premda je bivša uprava u dva navrata odbila Rijekine prevelike zahtjeve.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 505 guests and no members online