Sezona na vrhuncu

Turistička sezona je na vrhuncu, nalazimo se u jednom od onih udarnih vikenda koje prate gužve na cestama i brojanje gostiju. Njemački autoklub ADAC istražio je pak cijene u 50 popularnih europskih ljetovališta. Uspoređivale su se cijene izvanpansionskih troškova jedne obitelji s dvoje djece na godišnjem odmoru. Cijene su podijeljene u četiri kategorije: jelo i piće, šoping, informacije i slobodno vrijeme, te zdravlje i osobna njega. Utvrdili su da je ljetovanje najjeftinije u Bugarskoj, a Hrvatska je, u usporedbi s konkurentskom Španjolskom, Grčkom i Turskom, najskuplje odredište. Da li se tu možda krije odgovor na pitanje gdje su nam turisti u špici sezone - prosudite sami ...

GDJE SU GOSTI?

Izvor: Danas.hr

Potrošačka košarica sastojala se od 34 proizvoda, a u prosjeku je stajala 174,74 eura. Košarica je u Hrvatskoj stajala 164, u Španjolskoj 159, Grčkoj 150, Turskoj 147, a u Bugarskoj samo 122 eura. Ipak, od Jadrana su skuplje Francuska i Italija.

Sezona na vrhuncu

Turistička sezona je na vrhuncu, nalazimo se u jednom od onih udarnih vikenda koje prate gužve na cestama i brojanje gostiju. Bilo njih nešto više ili nešto manje nego prošle godine u ovo vrijeme, stručnjaci se slažu: to uopće nije poanta našeg turizma.

Kako produljiti sezonu temeljno je pitanje sektora od kojeg ovisi naša ekonomija kojim se bavimo čitav niz godina. Prvi korak u tom smislu ministru turizma  Darku Lorenciju je transformacija mreže turističkih zajednica i njihov drugačiji angažman.

Produžiti sezonu

Da bi proširili našu sezonu ponuda mora biti bogata, a promocija odlična. Za sve to potrebne su nam investicije. A kada će konačno u Hrvatskoj postati jednostavno investirati u turizam je još enigma.

- "Samo dugoročnim, dosljednim, mukotrpnim radom moći ćemo pokrenuti sustav jer treba raditi iz dana u dan, iz sata u sat na jednom jedinom projektu da bi uspio. Imate otprilike još jedno 190 zemalja u svijetu koje na isti način žele privući investicije'', kazao je ministar Lorencin.

Povezani članci

Who's Online

We have 476 guests and no members online