Mladim rukometašicama počinje sezona

na StreljaniU nedjelju, 18. rujna 2011.g. na rukometnom igralištu “Streljana” s početkom u 9:30 za 2000. godište, odnosno u 10:30 sati za 1998.g. igraju se prve utakmice u natjecateljskoj sezoni 2011./2012. za mlađe uzrastne kategorije RK ORKAN. Ova godina je po mnogočemu za ove kategorije posebna: nakon duuuuugo godina naš klub će opet imati natjecateljsku ekipu u svim uzrastima! Dakle, osim već spomenutih, imamo i ekipu u 1996.godištu. To nas čini jednim od 6 isto takvih klubova u našem Savezu (od 13) ...


RK ORKAN

Započinje sezona za mlađe dobne kategorije

Izvor: RK Orkan / rkorkan.com

Nakon duuugo godina naš klub će opet imati natjecateljsku ekipu u svim uzrastima. Na to smo izuzetno ponosni. Jer, ne treba zaboraviti slijedeće činjenice: jedini smo klub koji nema svoju dvoranu, već treniramo na otvorenom igralištu sa asfaltom (kojeg usput budi rečeno ravnopravno dijelimo sa muškim klubom “Hrvatski dragovoljac” koji čak ima dosta veći broj igrača, odnosno selekcija).

Nadalje, jedini smo klub iz općine a ne grada, svoju snagu, kvalitetu i kvantitetu imamo u jednoj jedinoj osnovnoj školi sa cca 500 učenica i učenika. I zato je ovaj podatak za nas još značajniji.

A kada je tomu već tako onda je red da i kažemo par riječi o svakoj ekipi.


Mlađe kadetkinje (1996. i mlađe)

Budući da od ove sezone praktički sve igračice ovog godišta stječu pravo igranja za seniorsku ekipu, trenersku palicu preuzeo je trener seniorki Zlatko Grubiša.

rk orkanNaravno, kako pristojnost i nalaže, jedno veliko HVALA dosadašnjoj trenerici Danijeli Čulić, čuvenoj Raki za sav utrošen napor, znanje i vrijeme kojom je ovu generaciju dovela do ove zavidne razine kvalitete.

Od njih ne očekujemo neki veliki rezultata, tim više jer će im trebati neko vrijeme da se prilagode na režim treniranja seniorki (4 puta tjedno, više utakmica i sl.), a naročito na zahtjeve koje će pred njima postaviti novi trener.

Kada tome pridodamo i podatak da će igrati i Državnu ligu (I HMKL-jug) onda im dodatno breme očekivanje doista ne treba stavljati na teret. Iako smatramo da imaju velikog potencijala, odnosno talenta i znanja.

Kada tomu budu još pridodale i malo više volje, odnosno ambicija koje će rezultirati nešto čvršćom igrom, poglavito u obrani, onda se naše nade u plasman na završnicu PH (plasman među prva 3 u I HMKL-jug) čine dosta realnima.

Za kraj, red je i navesti tko će sve igrati za ovu ekipu: Antica Mimica, Marina Šćurla, Diana Bilić, Marina Banović, Vinka Mimica, Lucija Ercegović, Ivana Ribičić, Ivana Banović, Marija Merčep, Vinka Tokić, Ivana Čurković, Sara Pecić.

Ovima će se po potrebi priključivati i igračice iz 1998.godišta. Naravno, one koje će po mišljenju njihovih trenera to i zaslužiti.


Djevojčice A (1998. i mlađe)

Od prošle sezone ovu ekipu vodi trenerski tandem Vesna Pleić i Momo Žilić (inače  još i  trener svih vratarki u klubu).
Ova ekipa je već malo specifična. Naime, po svemu sudeći velikoj većini od njih je mnogo važniji FACEBOOK  ili izlazak sa prijateljicama i tome slično od rukometa. A to je velika šteta. Jer, među njima ima velikih talenata (čak možda i najvećih u klubu).

Znaju curice s Fejsa o kome se radi jer im je to rečeno! Ali, talent bez rada  u sportu ( a i u životu) ne znači ništa. To se najbolje pokazalo u prošloj sezoni kada su jedinu ozbiljnu utakmicu odigrale u posljednjem kolu i ostvarile jedinu pobjedu.

Treneri i klub su im dali sve ono što mogu i znaju (od savjeta do demonstracije i opreme), a na njima je da u nastupajućoj sezoni pokažu bave li se rukometom eto tek tako, što znači da im je svejedno da li će pobijediti ili izgubiti utakmicu, odnosno da li se na neki način žele i nadalje sramotiti u rukometnom smislu.

Ili su nakon svih ovih razgovora i treninga ipak malo došle k sporstkoj pameti i neće dozvoliti da ih se pobjeđuje a da praktički ne pruže otpor protivniku. Jer ništa se od njih drugo ne traži. A rezultat će biti upravo onakav kakav je i njihov angažman. Zato cure, pamet u glavu.

djevojčice RK Orkan

Za ovu ekipu će nastupati: Petra Balić, Antea Trgo, Tamara Tavra, Leonarda Pavić, Anamarija Čikotić, Ana Ercegović, Ivana Balić, Mirjam Nerer, Kristina Banović, Lucija Šolaja, Ivana Pocrnjić, Paula Jelavić-Šako, Mia Zečić.

Dakako, i njima će se po istom principu priključivati igračice iz 2000. godišta.


Djevojčice B (2000. i mlađe)

Ovo je to, nazovimo ga tako “novo” godište u natjecateljskom smislu. A ono je rezultat višegodišnjeg predanog rada trenerskog tandema Čulić (Rake i Stjepko) koje će ih voditi i u ovoj sezoni.

Na početku, treba još jednom naglasiti da su ove cure u prošloj sezoni ostvarile možda  najveći rezultatski plasman u povijesti kluba. Naime, na prvenstvu Hrvatske u mini rukometu plasirale su se na 6. mjesto. Stoga, ovdje još jednom čestitamo!

To nam pokazuje da u ovoj ekipi ima dosta potencijala koji će možda teško biti iskazan odmah na početku. Jer, prelazak iz mini rukometa na veliki ipak čini jednu značajnu razliku. Ali, uz takav potencijal i uz ovakav trenerski tandem, sigurni smo da što se budućnosti tiče, ovaj klub počiva na zdravim i kvalitetnim temeljima.

Ekipu čine: Anica Rako, Antonela Ivanišević, Lucija Laušić, Petra Matković, Mia Milavić, Matija Mladin, Anita Tavra, Marija Perlain, Ivana Tokić, Matea Tomić, Emanuela Matković, Vanesa Lelas, Nora Matković, Marija Banović, Lana Tomić, Lucijana Bradarić, Karla Pocrnja, Damira Pocrnja, Antonija Garac, Helena Banović, Lara Tomić i još mnogo njih koje iz škole rukometa jedva čekaju da svojim zalaganjem i kvalitetom “istisnu” neku od prije navedenih.

Eto, to bi bilo ono najbitnije o svakoj od ekipa našeg kluba koje će u nastupajućoj natjecateljskoj sezoni sa ponosom zastupati boje jednog od najstarijih klubova u regiji.

A tu se u rezultatskom smislu, da još jednom naglasimo, od njih ne očekuje ništa veliko niti im se postavlja išta takvo kao imperativ. Od njih se samo traži da sa ponosom nose dres svoga kluba i maksimalnim zaganjem kako na treninzina tako i na utakmicama opravdaju povjerenje svojih trenera da isti taj dres i obuku.

Zato cure, SRETNO u novoj natjecateljskoj 2011./2012. sezoni!

Povezani članci

Who's Online

We have 284 guests and no members online