Rukomet (M): Pobjeda za kraj

Slavlje u svlačionici RK HDRK Hrvatski dragovoljac Dugi RatRK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK METKOVIĆ II 32:24 (19:8). Došla je kraju još jedna rukometna sezona za seniorsku ekipu Hrvatskog dragovoljca. Kad bih ukratko morao opisati kakva je bila, rekao bih za -5! Zašto ovaj minus, vjerojatno se pitate kad smo osvojili najviše bodova otkad se natječemo u drugoligaškom natjecanju!? Zato što smo mogli još i malo bolje! Dovoljno se prisjetiti samo poraza protiv ove iste ekipe u Metkoviću nakon što smo vodili gotovo cijelu utakmicu, pa izgubljene utakmice protiv Splita II na samom startu ovog natjecanja po istom receptu te neriješenog rezultata na gostovanju kod Opuzena kad smo promašili navjerojatnih 20 kontri i odmah vam je jasno čemu onaj minus u ocjeni. No, treba biti i skroman i zadovoljan jer smo mi, ipak, jedini beskućnici u ligi i kad se ostvari ovakav rezultat, svakako da smo i više nego zadovoljni! Sve u svemu, imamo i više nego dovoljno motiva za iduću sezonu da probamo napraviti i korak više, pa ući i u prvu B ligu! Samo da ekipa ostane na okupu i moglo bi biti svega ...

2.HRL–jug , 22. kolo
Solin, 17.05.2009. Gradska sportska dvorana „Bilankuša“
18.00 h

Pobjeda za kraj

Piše: Jere Ivanišević / rkhd.hr

RK HDA, sad bio red napisati i nešto o nedjeljnom susretu...

Rezultatski je bio nebitan za obje ekipe tako da je bilo za očekivati kako neće biti velikih tenzija.

Nakon jedinog izjednačenja na utakmici od 1:1, krenuo je naš uragan. Prvo smo serijom od 10:2 otišli na rezultat 11:3, a do kraja poluvremena prednost smo još malo povećali, pa je konačno iznosila 19:8!

RK HDČvrstom i pokretljivom obranom stvarali smo si šanse za lake pogotke preko brojnih kontri i polukontri. Mladi Metkovci, jednostavno, nisu znali kako se suprotstaviti takvoj igri.

Ni destominutni odmor između dvaju poluvremena nije im puno koristi donio.

Do 40. minute susreta uspijeli smo stvoriti i našu najveću prednost na utakmici. Bilo je 23:10! Preostalo vrijeme do kraja susreta, stoga, je bilo odrađivanje posla. Trener Ivanišević je isprobao neke nove kombinacije i pokušao vidjeti još neke naše mogućnosti, pa je rezultat na kraju ispao pristojan za naše protivnike.

Ostalo je 32:24.


Najbolji pojedinac susreta bio je Marko Perić, kao i mnogo puta ove sezone! Čovjek je jednostavno neumoljiv. Izvrstan je bio i naš vratar Joško Ivanišević sa 4 obranjena sedmerca i još sigurno 6-7 čistih zicera. Standardno dobri bili su i Frane "leteći medvjedićPleić i Plazibat, a danas su jedne od svojih boljih rola ove sezone pružili i Klarić, Skender, te moja malenkost.

Za kraj moram reći kako me veseli da se nakon teže ozljede na teren vratio i mlađi brat Perić. Luka je zabio svoj prvijenac u drugom dijelu prvenstva, pa nam je i to bio još jedan razlog za slavlje!

Do nekih novih članaka i novih druženja na rukometnim terenima, onim pješčanim prvenstveno.. LIJEP POZDRAV!

Bolesna braća
"Bolesna braća"! ...


R.K. „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“

Joško Ivanišević, N. Čoko (1), M. Plazibat (4), M. Perić (7), Antonio Ivanišević, Jere Ivanišević (5), J. Klarić (3), M. Skender (4), F. Pleić (7), L.H. Perić (1), S. Čulić, A. Čizmić.

Trener:  Dragan Ivanišević
Sl. Predstavnik:  Joško Čizmić
Isklučenja:  8 min
Sedmerci:  3/4
 

RK Hrvatski dragovoljac Dugi Rat
RK Hrvatski dragovoljac Dugi Rat


R.K. „METKOVIĆ II“

J. Bajo, B. Vučković (5), Z. Brnas (3), V. Koncul (3), Ž. Jurković (1), Z. Zloić (4), R. Ilić, A. Raić (1), Z. Kaleb (2), J. Vidović (5), L. Obšivač.

Trener:  Mojmir Majić
Isklučenja:  10 min
Sedmerci:  4/8


Suci:
  Ante Pavić i Mate Torbarina
Nadzornik:  Joško Perdić
 

Povezani članci

Who's Online

We have 142 guests and no members online