Cista Velika dobila modernu meteorološku postaju

Meteo postaja u Cisti VelikojUdruga Crometeo nastavlja sa postavljanjem automatskih meteoroloških postaja u malim mjestima diljem Dalmacije. U ponedjeljak je u rad puštena automatska meteorološka postaja u školi u Cisti Velikoj. Njenim puštanjem u rad prvi put u povijesti mjesta počela su meteorološka mjerenja. Postaja je postavljena na inicijativu ravnatelja tamnošnje škole, Ivana Pleića, a podaci iz Ciste Velike sada su javno dostupni svima jer je postaja dodana u mrežu automatskih postaja Pljusak.com, piše Crometeo-vac Rade Popadić na portalu DalmacijaNews. Hmm.. za nadati se je da će se i ravnatelj naše osnovne škole "Jesenice" zainteresirati za ovaj mali tehničko-obrazovni projekt kojim bi se i učenici naše škole upustili u lijep i zanimljiv svijet znanosti ...

Cista Velika dobila modernu meteorološku postaju

Izvor: DalmacijaNews

- Uz pomoć udruge Crometeo upogonili smo meteorološku postaju marke Davis Vantage Pro 2 na našoj školi. Bit će to pravi poklon našim učenicima, osobito onima koji pohađaju vannastavnu aktivnost meteorologije koju vodi učitelj Josip Ćubić - rekao nam je ravnatelj Ivan Pleić.

- Sada ćemo moći detaljno proučiti vremenske prilike Ciste Velike, početi otkrivati obilježja klima našega kraja i imati kvalitetne prognoze vremena. Temperatura zraka, vlaga, vjetar, oborine - sve se to automatski mjeri i objavljuje na Internetu, a podaci se osvježavaju svakih pet minuta.

Ovakvi projekti su odlični za škole i savjetujem i drugim školama da postave meteorološku postaju u svom dvorištu kao što smo mi učinili - dodao je Pleić.

Podatke s meteorološke postaje Cista Velika možete pogledati na ovoj poveznici.

Povezani članci

Who's Online

We have 207 guests and one member online

  • admin