Alo generacijo, vidimo se u subotu opet u školi

Alo generacijo, žene, muževi, djevojke lipotice i vječni mladići, generacijo 70/71 koja je stidljivo navukla crne školske papuče, obukla plave kute i hrabro zakoračila preko praga škole na Oriju i sjela u stare drvene klupe Osnovne škole "Slavko Kadić" te rane jeseni Gospodnje 1977., pod paskom strogog ravnatelja Cukre, ali i pažnjom naših dragih nastavnica/ka i razrednica/ka.
Alo generacijo, koja je te iste stare drvene klupe osam godina poslije, u rano ljeto 1985., napustila barenko pinkicu zrelija i nešto učenija i pametnija..
Nađimo se nakon lanjskog "re-uniona" opet na lijepom zajedničkom druženju, ćakuli uz "evociranje" uspomena na bezbrižne osnovnoškolske (i kasnije) dane, i to u ovu subotu, 19.01.2019., u 19 sati u prostorima naše stare škole na Oriju, već neko vrijeme s novim imenom, maštovitim "Jesenice", dok su svi naši vrli pjesnici, književnici i zaslužni pučki tribuni još uvijek na čekanju na Sustipanu i drugdje, a ponajviše u ladičarima naših domoljubnih "komisija" za (pre)imenovanja koji se još "sučeljavaju" s prošlošću..
U školi ćemo se opet okupiti, prošetat malo šotobraco po atriju i učionicama. Tu ćemo se nakon okupljanja i uslikat, pa dođite u dogovoreno vrijeme. Foto Vlade je naručen i dolazi, a imamo i svoje mobitele za pravit sebiće, fejsiće i instaće, no nećemo raditi nikakve "milenijske" fotografije, jerbo nismo još toliko stari! Što ima da smo izašli iz tih klupa i krenuli u život? Svega par desetljeća. Neš' ti.. Potom ćemo oko 19:30 produžiti dalje na generacijsku feštu i lijepo se zabaviti u konobi "Bracera" na Glavici.
Pozovite sve naše drage kolege iz osnovnoškolske generacije na sad već tradicionalno (jeeeee!) druženje uz lipe bokune, čašice razgovora, živu dalmatinsku pismu i vatreni ples.. Vidimo se! (Dođite! Nema picavanja!)

Alo generacijo, vidimo se u subotu opet u školi!

Piše: Mladen Banović
Foto: Iz arhive DugiRat.com

8a razred OŠ Slavko Kadić, Orij, generacij 1985

8b

Na slikama su učenice i učenici 8-ih razreda OŠ "Slavko Kadić", snimljeni ispred škole na Oriju ljeta Gospodnjeg 1985. te na jednom od izleta.

8a razred OŠ Slavko Kadić, Orij, generacij 1985

Eh da, na meniju u "Bracere" je u cijenu od 290 kuna po osobi uključena spiza, vino, glazba uživo i odlična zabava. A ako se tko i previše razveseli, ne brinite, organiziran je i prijevoz kući. :-)

8a razred OŠ Slavko Kadić, Orij, generacij 1985

Pozovite sve naše drage kolege iz ove generacije..

8a razred OŠ Slavko Kadić, Orij, generacij 1985

... i vidimo se u subotu u školi, pa ćemo zafeštat u "Bracere"!


A ovako nam je bilo lani..

Lani smo se nakon duuuuugo vremena napokon okupili u Podstrani, u restoranu "Jure", na jednoj maloj "osnovnoškolskoj" fešti generacije 1985. Osnovne škole "Slavko Kadić" na Oriju.
 

8a, generacija 1985 OŠ Slavko Kadić, Orij
  8 A

Lani nam je napokon uspjelo da se okupimo.. Fala organizatorima, njihovo je Kraljevstvo nebesko!

8b, generacija 1985 OŠ Slavko Kadić, Orij
  8 B

Neke djevojčice su u međuvremenu postale bake, neki macani već imaju po čopor djece po kući i susjedstvu, a nekima kao da još i nije priša. Neki su već penziji, i to zasluženoj. 40 godina staža. Beneficiranog. Ostali su na dobrom putu..  Je da će nam penzije bit mižerija, ali za to smo se, jel'da, borili. U međuvremenu nam se svima dogodio život. Ženidbe, udaje, odlazak roditelja, dolazak dice, nekom i rastave, pa nove ljubavi, poslovi, otkazi, bolesti, pa novi poslovi, Jeseničanima i brodovi, puno brodova, toliko da ni u luku više ne mogu stat.. pa će napraviti i novu...

8c, generacija 1985 OŠ Slavko Kadić, Orij
  8 C

Bilo je lipih, ali i grubih stvari u ovih proteklih 30-ak godina, no sve smo izdurali. I ne damo se. Zubu vrimena. A i zašto bi? Nismo ni na pola puta. Statistički gledano. Jesmo se malo, kao rakova djeca, rasuli po Ljepoj našoj i po Europama, pa neki, eto, nisu stigli povirit ni na feštu. Od posla. Nekima se baš i nije dalo prepustiti kauč ukućanima ni tu jednu večer . Ali velika većina je ugrabila još jednu lipu uspomenu. Za ispričat unucima. Priču o jednoj generaciji. 

Osnovna škola Slavko Kadić, generacija 1985.
  U lijepom društvu..

Priču koja se još piše...

Osnovna škola Slavko Kadić, generacija 1985.
  Susret generacije..

Osnovna škola Slavko Kadić, generacija 1985.
  Kažem Vam, nikad ljepših djevojaka...

Povezani članci

Who's Online

We have 82 guests and no members online