Paradoks

Vinko VukovićPripituralo spomenik u Dugom RatuSvi kritičari, ako je koji uopće preostao, moraju zašutjeti. Evo, prvi ja! Slaven Bilić je dodao još jedan biser u svojoj sve sjajnijoj ogrlici. Način na koji je dobio Poljsku definitivno će ući u anale ne samo hrvatske nogometne povijesti. Izostavio je devet igrača iz udarne postave te s 'ostatkom' takvom lakoćom zabilježio pobjedu nad svojim kolegom, jednom od ključnih figura suvremenoga nogometa, da to naprosto ledi krv u turskim žilama. U Turskoj, međutim, leži i jedini Bilićev problem. Ukoliko na ovom Euru postoji jedna reprezentacija koju Hrvatska mora dobiti, onda je to Turska. A razlog je sasvim plitak - bolji smo! ...

Mala Cvita u dresu
Detalj iz "Rivice" pred utakmicu ... 


Piše: Vinko Vuković / vinkovukovic.bloger.hr
Izvor:
http://vinkovukovic.bloger.hr/
Slike: ... :)

Imamo bolje igrače i boljeg izbornika. I zbog toga će - eto paradoksa - ispadanje u četvrtfinalu biti neuspjeh. Srećom, Bilić je toga svjestan te zbog toga i jest igračima zabranio verbalno pumpanje atmosfere. Eno vam teren, pa pričajte. I 'progovorili' su, svi osim Marija Galinovića.

Mala Cvita u dresu
Mala Cvita u dresu ... 

Runje (+): Rijetko smo ga gledali, ono malo što bi nam prikazali uglavnom bi bili isječci šaljivih golova koje bi tu i tamo, baš poput svakoga golmana, primio. O njegovim sjajnim partijama mogli smo samo slušati, a sada se i uživo uvjeriti.

Šimić (+): Rekorder-rutiner. Već smo bili zaboravili zbog čega ga sve ove puste godine drže u Milanu. Samozatajnost i jednostavnost. On svoje obavi slavu prepuštajući drugima.

Vejić (+): Tek se pred kraj malo pogubio (baš kao i većina mu suigrača), do tada se predstavio kao najugodnije iznenađenje. Barem za one koji su prebrisali njegove poljudske dane.

Knežević (+): Do ozljede odradio besprijekorne minute.

Ćorluka (+): Nije svako zlo za zlo. Ulazak u igru pomogao mu je da u potpunosti vrati ovoga proljeća zagubljeno samopouzdanje.

Pranjić (+): Koja je zabluda bila vjerovati kako je on Bilićeva zabluda. To što nisam bio jedini, ne amnestira me. Samo da u petak sve opet ne okrene na početak i uprska. Protiv Poljaka najbolji, postavio se kao lider i u ofenzivi i defenzivi, ipak je on bio praktički jedini iz udarne jedanaestorice (Rakitić se ukazao tek s Nijemcima).

Leko (-): Bojim se da se njegova reprezentativna karijera bliži kraju. Kasni i u napadu i u obrani, a Bilićev vlak za Afriku nikoga ne čeka.

Pokrivač (+): Varaždinac je igračina! Sve stigne pokriti. Kakvi neznalice su u Hajduku bili kada su jurili za Jertecom, a lijepo im je Bilić govorio: 'Hvatajte Pokrivača i ne pitajte za cijenu'.

Vukojević (+): On je svoje odtrčao.

Rakitić (+): S Rakitićem ne moramo strahovati hoćemo li i u budućnosti biti ucrtani na karti nogometnih velesila. Ipak, pred kraj ga je 'ubio' egoizam, Slaven će to pod hitno morati riješiti.

Petrić (-): Opet ništa. Na Euro je doputovao kao prvi naš napadač, a sada se bori da zadrži i treću poziciju.

Klasnić (+): Evala, Ivane! Od prve minute je bila uočljiva njegova želja za pogotkom, trebao mu je taj gol više nego hrvatskoj reprezentaciji.

Kalinić (+): Plusić za nastup, ušao je kad su 'rezerve' sasvim ostale na rezervi.

Kranjčar (+): Plusić za maestralni dribling na centru. Tek toliko da slijepci još jednom progledaju.

Bilić (+): Taktički savršeno pripremljena utakmica. Istetovirao je još jednu boru na Beenhakkerovu čelu. Ipak, pad pred kraj se više ne smije događati jer to je razdoblje kada  Turci tek počinju igrati. A i na obrambenome skoku nakon prekida se da poraditi...

Povezani članci

Who's Online

We have 282 guests and no members online