Zanimljivosti..

Vatreno ludilo

Manekenke i narodnjaci!!! Ma koji Poljud, Maksimir ili Kantrida; prosječni se hrvatski balunjer na domaćem terenu osjeća tek u zadimljenim narodnjačkim birtijama, okruženi sa harmonikašima, utegnutim 'pevaljkama' i maznim sponzorušama okrunjenima lentom miss tangi, Jadrana, seoske olimpijade ili tko zna čega sve ne. Eno su čak i neki reprezentativci picavali pripreme samo kako bi mogli razbijat čaše na nastupima notornih turbofolk atrakcija. Neupućeni bi promatrač pomislio da se na čelu takve nacionalne izabrane vrste nalazi pretili polupismeni ljubitelj jeftine rakijetine i masne janjetine koji svoje pulene umjesto na travnjaku trenira na isprolijevanom šanku balkanske krčme tisućama kilometara udaljene od umivenih europskih nogometnih travnjaka. Da, pomislio bi i gadno bi se zaj*ba! Naime, ne samo da su nas upravo ti momci jako lošeg (da ne kažem nikakvog) glazbenog ukusa, ali s neizmjerno mnogo nogometnog talenta, odveli ravno na Euro 2008., nego im se na čelu nalazi ljuta rokerčina Slaven Bilić, zajeban lik i profesionalac od strane europskih kicoša proglašen za facu s najviše stila u odijevanju. Dakle, šminker i rocker, nešto kao hrvatski Bon Jovi koji gitaru ljubi barem onoliko koliko i balun ...

VATRENO LUDILO

Na čelu vatrene repke nalazi se ljuta rokerčina Slaven Bilić, zajeban lik i profesionalac od strane europskih kicoša proglašen za facu s najviše stila u odijevanju. Dakle, šminker i rocker, nešto kao hrvatski Bon Jovi koji gitaru ljubi barem onoliko koliko i balun

Piše: Ante Čikotić Chiko

I kakvi bi on trener-rocker bio kad za ovako važno natjecanje ne bi pripremio pravu, žestoku, nogometnu rock 'n' roll himnu veću od života? Latio se naš Slaven gitare, odvalio par žestoki riffova, napisao desetak stihova na koje će zaigrati svako navijačko srce i podario nam ''Vatreno ludilo'', pjesmu koju ću bez imalo zadrške proglasiti za najugodnije iznenađenje novije domaće pop-rock produkcije.

Naime, znao sam da je Slaven vrhunski balunjer, dokazao se kao izniman trener, a eponimni debi album njegova banda Rawbau ga je potvrdio i kao potentnog rockera koji ima što za reći; ali da će napisati ovako zarazan rock 'n' roll singl nisam mogao ni sanjati.

Bravo Slavene!!!

Pitat ćete se što mi se u toj pjesmi toliko svidjelo?

Odgovor je krajnje jednostavan: ama baš sve! Navijački huk koji je otvara, moćni gitarski riffovi i bubnjarsko čekićanje na tragu najboljih trenutaka iz opusa Foo Fightersa (albumi 'One By One' (2002.) i 'In Your Honor' (2005.)), snažan glas Joška Mature potpomognut 'navijačkim' back vocalima, teškometalna minijatura ugurana pred sam kraj pjesme, te prije svega neodoljivi tekst koji možda je na razini osnovnoškolske zadaće, ali čak i tako banalno jednostavan može probuditi najmanje sto puta više domoljublja od svih onih pretencioznih koračnica pojedinih domaćih estradnih karikatura.

Biliću, legendo! 'Vatreno ludilo' je još jedna od tvojih mnogih pobjeda, slobodno je upiši u svoj portfelj, a mi ćemo se pomolit da se i na Euru snađeš barem onoliko dobro koliko si se snašao u rocku.

Sretno!

Povezani članci

Who's Online

We have 454 guests and one member online

  • admin