UNESCO 40

UNESCO 40 – naziv je multimedijalne izložbe koja se u srijedu, 31. srpnja 2019. godine otvorila u splitskoj Staroj gradskoj vijećnici. Izložba je dio obilježavanja četrdesete obljetnice upisa Dioklecijanove palače i stare gradske jezgre na UNESCO-vu listu svjetske spomeničke baštine. Autor izložbe je naš Dućanin Ivan Perić, a prikazuje se 14 radova medijskih umjetnika: Josip Rogošić, Gildo Bavčević, Tanja Deman, Ivica Đapić, Petar Grimani, Igor Grubić, Duje Jurić, Hrvoje Pelicarić, Ivan Perić, Boris Šitum, Marin Tudor i Hrvoje Zuanić. Radovima se željelo u kreativnom i informacijskom obliku osvijestiti građane o aspektima palače, o bogatom povijesnom naslijeđu koje baštinimo te potaknuti na razmišljanje o osobnom pristupu i valorizaciji našem zajedničkom spomeniku.
- Koje će na kraju biti mjerilo uspješnosti ove izložbe? Je li to broj posjetitelja, zastupljenost u medijima, način postava, debljina kataloga, recenzije kritičara? Mjerilo uspješnosti ove izložbe bit će proslava 50. godišnjice UNESCO zaštite i ako teme o kojima danas razgovaramo ne budu više relevantne nego samo dio arhivskog materijala i kako ćemo tada biti bolji i pametniji nego što smo danas – smatra autor izložbe Ivan Perić.

Izvor: Splitski portal

Izložba u Staroj gradskoj vijećnici ostaje sve do 31. kolovoza, a građani i gosti grada mogu je razgledati svakim danom osim ponedjeljka od 9 do 21 sat.

Povezani članci

Who's Online

We have 71 guests and no members online