Izviđači čuvaju vodu i okoliš pod kapom EU-a

izviđačiPromocija zdravog života u svrhu zaštite voda i okoliša bit će glavni cilj okupljanja gotovo 60 izviđača iz Dalmacije s partnerima iz Slovenije. Oni su od 28. srpnja do 7. kolovoza na Baračevim špiljama na Plitvičkim jezerima u izviđačkom kampu, gdje će se učiti organizaciji zajedničkog života u prirodi, razvijanju tolerancije i zdravim životnim navikama, sportskim i drugim aktivnostima, kao i upoznavanju s kulturnim različitostima..., piše Snježana Šetka na stranicama Slobodne Dalmacije ...

IZVIĐAČI

Izviđači čuvaju vodu i okoliš pod kapom EU-a

Piše: Snježana Šetka / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

- Imamo projekt Water EYE (Vodeno OKO) kojem je cilj edukacija mladih izviđača o zaštiti voda i okoliša. Projekt je započeo još u svibnju i trajat će do kraja ove godine. Želimo osposobiti 60 mladih izviđačkih članova za promotore zdravog života.

izviđači Tijekom svibnja i lipnja mladi iz Slovenije i Hrvatske su u otvorenoj grupi na Facebooku izmjenjivali svoja viđenja o predloženim temama te pokušali konstruktivnom i argumentiranom raspravom potaknuti sve sudionike na proaktivno razmišljanje u cilju ostvarivanja postavljenih ciljeva - kaže voditelj projekta Igor Spetič, predsjednik Odreda izviđača pomoraca (OIP) “Posejdon”.

Projekt s 24.000 eura financira Europska komisija - Agencija za mobilnost mladih, pojašnjava Spetič.

- Naš cilj projekta se poklapa s ciljem njegovanja uzajamnog razumijevanja među mladima iz različitih zemalja kao i s ciljem promicanja suradnje u polju mladih koji direktno djeluje na promicanje tolerancije i solidarnosti. Projekt se bavi i temom Europske unije i njezinih temeljnih vrijednosti.

S projektom Water EYE želimo definirati zajedničke vrijednosti svih sudionika prema zdravom životu kao i prema očuvanju okoliša i planeta na kojem živimo.

Naš projekt bi trebao direktno potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u svojim zajednicama u cilju zaštiti voda i okoliša, kao i stjecanja zdravih životnih navika te razvijanje potrebe za aktivnim vježbanjem u cilju razvijanja zdravih stilova života.

Ovim projektom mladi edukatori će savladati životne vještine kao što su verbalna i neverbalna komunikacija, prezentacijske vještine, te planiranje, zaključuje Spetič.

Povezani članci

Who's Online

We have 191 guests and no members online