Vlada: Tunelom Sv. Ilije povoljnije, iz javnih poduzeća odlazi 10.000 ljudi

Tunelom Sv. Ilije- Cestarina za prolaz tunelom Svetog Ilije kroz Biokovo za stalne korisnike stajat će između osam i devet kuna. To znači da lokalno stanovništvo, kao i svi koji će se stalno služiti novim tunelom, neće plaćati ekonomsku cijenu od 20 kuna (16 kuna plus PDV), nego će im HAC, kao operater koji upravlja tunelom, ponuditi modele plaćanja sa znatno povoljnijom cijenom, negdje između osam i devet kuna - ustvrdio je Siniša Hajdaš Dončić, ministar prometa nakon Okruglog stola o restrukturiranju javnih poduzeća održanom u utorak ...

Tunelom Sv. Ilije povoljnije

Piše: Frenki Laušić / Slobodna Dalmacija
Slobodna Dalmacija

Podsjetimo, Vlada je na prošloj sjednici donijela odluku o naplati tunelarine kroz Svetog Iliju u vrijednosti 16 kuna (plus PDV) 20 kuna, iako su žitelji tog kraja najavljivali da će i fizički spriječiti promet ako se tunelarina bude naplaćivala.

Tunel Sv. Ilije


Iz javnih poduzeća odlazi 10.000 ljudi

Iz javnih poduzeća će zbog programa restrukturiranja do sredine iduće godine otići oko 10.000 ljudi, predvodnik u otpuštanju su Hrvatske željeznice (), a nakon toga slijede Hrvatske autoceste (HAC), Autocesta Rijeka - Zagreb (ARZ), Croatia Airlines (CA), Hrvatska pošta (HP) i ostali, najavio je ministar Hajdaš Dončić na današnjem okruglom stolu.

Povezani članci

Who's Online

We have 344 guests and no members online