Ljetna domaća zadaća učitelja Cata

Učitelj Cesare Cata (33) iz srednje škole Don Bosco u talijanskom gradiću Ferno smještenom na istočnoj obali Jadrana, svojim je učenicima preko ljeta odlučio dati domaću zadaću, a zadaća je postala viralni hit na društvenim mrežama. Naravno, ne radi se o običnoj domaćoj zadaći. Umjesto uobičajenih književnih prijedloga dao im je recept kako da žive nadahnut život, a njegovi su prijedlozi (popis je u nastavku) u kratkom vremenu oduševili milijune osoba diljem svijeta. Nadamo se i pokojeg domaćeg srednjoškolca i studenta-icu ...

LJETNA DOMAĆA ZADAĆA UČITELJA CESARE CATA

Skini se kompjutera i uživaj u ljetu punim plućima

Izvor: FB Cesare Cata, Index.hr

Ljetna domaća zadaća učitelja Cata1. Ponekad, ujutro, prošetajte obalom potpuno sami. Pogledajte kako se sunčeva svjetlost reflektira na vodi i razmišljajte o stvarima koje najviše volite. Budite sretni.

2. Pokušajte koristiti neke nove riječi koje smo naučili ove godine. Što ste više stvari u stanju izgovoriti, to ćete lakše doći do stvari o kojima ćete razmišljati, a što više razmišljate slobodniji ćete biti.

3. Čitajte koliko god možete, ali ne zato što morate. Čitajte jer ljeto potiče avanture i snove, a kad čitate, osjećat ćete se kao laste u letu. Čitajte jer to je najbolji oblik buntovništva koji imate (ako vam treba savjet, javite mi se).

4. Izbjegavajte stvari, situacije i ljude zbog kojih se osjećate prazno i negativno. Tražite stimulativne situacije i društvo koje vas obogaćuje, koje vas razumije i cijeni zbog onog što jeste.

5. Ako se osjećate tužno i uplašeno, ne brinite. Ljeto, kao i sva druga predivna stvar u životu, može vas zbuniti. Pokušajte voditi dnevnik i pišite kako se osjećate, a u rujnu, ako to želite, možemo ga zajedno pročitati.

6. Plešite, bez srama. Na plesnom podiju ili sami u svojoj sobi. Ljeto je ples i blesavo je ne sudjelovati.

7. Barem jednom pogledajte svitanje. Budite tihi i dišite, zatvorite oči i budite zahvalni.

8. Bavite se sportom.

priroda9. Ako upoznate nekog tko vas očara, recite im to koliko god iskreno možete. Nije bitno razumije li vas. Ako vas ne razumije, nije vam suđeno, a ako jest, ljeto 2015. bit će zlatno vrijeme za vas (a ako ne upali, vratite se na broj 8).

10. Malo se vratite na bilješke s nastave. Usporedite stvari koje smo pročitali i naučili s onim što vam se dogodilo.

11. Budite sretni kao sunčeva svjetlost i neukrotivi poput mora.

12. Nemojte psovati. Uvijek budite pristojni i dobri.

13. Gledajte filmove (po mogućnost na engleskom), kako biste popravili svoje govorne vještine, ali ne dopustite da film završi s odjavnom špicom već ga ponovno proživite dok živite vlastito ljeto.

14. Preko dana ili tijekom noći sanjarite o tome kakav bi vaš život mogao i trebao biti. Tijekom ljeta, uvijek činite sve da izbjegnete odustajanje i sve što je u vašoj moći da slijedite svoje snove.

15. Budite dobri.

Ljetna domaća zadaća učitelja Cata

Povezani članci

Who's Online

We have 71 guests and no members online