Orkan - Jadran 2:2

NK ORKAN - HNK JADRAN Tučepi 2:2 (0:1). U subotu, 7.3.2020. s početkom u 15 sati počela je utakmica 15. kola 1.ŽNL u Dugom Ratu gdje su se susreli seniori našeg Orkana i ekipa Jadrana iz Tučepa. Prva je to domaća utakmica seniora Orkana pred svojom publikom u nastavku prvenstva. U prošlom kolu, s gostovanja kod naših prekomorskih susjeda iz Postira, Orkanaši su se vratili kući čiste mreže i s bodom.
Nakon subotnjeg ručka i samo jedne bevande zaputilo sam se na igralište SRC Dalmacija, a kad tamo neki nepoznati momci naganjaju balun terenom u Orkanovim tradicionalno crvenim dresovima. Nije baš da sam redovan na svakoj utakmici na nogometnom igralištu, ali da ne mogu prepoznati niti jednog jesenskog prvotimca Orkana...  Alo, što je ovo? Koji su ovo mladići u crvenim dresovima? Igramo li možda s juniorima? Uprava odlazi! Di je Mijo? Šarić? Jurić? Dragošević? Ma da je u sastavu ostao barenko jedan Ivanišević? Nema ni Bartulovića? Pa nisu valjda sve seniore rasprodali preko zimskog prolaznog roka da mogu skupit pare za opiturat upravnu zgradu,...svašta mi je prolazilo kroz glavu...
A kad ono, morati ću konačno nabaviti cvike ili preskočit i ovu jednu bevandu poslije ručka, sve navedene Orkanaše ipak sam pronašao na terenu, ali u bilim, "njemačkim" dresovima!  WTF! Igramo doma očito u rezervnoj garnituri dresova.. pa tko bi se tome nadao? Ako smo i goste ovako zbunili s bojom dresova, šteta što im nismo odmah u početku zabili par golova dok se ne snađu... A da nema ništa više sveto ni u crveno-plavim dresovima ni u balunu, pokazuje i to što je Marin Bajamić, Orkanova velika golmanska nada i vječiti talent koji samo što nije eksplodirao - sinjan na gostujućoj klupi Jadrana. Nebesa otvorite se...
Gosti u crvenim Orkanovim dresovima bolje su izgledali na terenu. Naše Švabe su znale par puta i zaplivati u obrani, a imale su u nekim periodima i nekakvu jalovu terensku inicijativu, ali ništa konkretno nisu napravili u napadu. Nismo vidjeli neku izrađenu priliku, osim dva udarca na gol nakon kornera. Dragoševićev udarac je otišao preko prečke, a drugi je stigao blokirati stoper Jadrana. Gosti su primjetno bolje izgledali na terenu i kombinirali na sredini, te proigravali krila koja su bila vrlo aktivna protiv naših Juranovića. Jadran je poveo upravo nakon jednog bijega nezgodnog krila koje se sjurilo u šesnaesterac Orkana i svladalo domaćeg golmana. 0:1. U nastavku je Jadran povisip prednost poslije izvrsnog ubačaja sa lijeve strane u šesnaesterac Orkana gdje je sasvim nečuvan, svježi igrač s klupe, lijepo zabio za 0:2.
Orkan je desetak minuta potom preko lijepog prodora neumornog "dizelaša" Luke Jurića smanjio na 1:2. Imali su domaćini potom opet jalovu terensku inicijativu, napadali su, ali nisu uspjevali stvorili neku polu-priliku. Golgeter Ivan Šarić, koji je ušao u nastavku, bio je odsječen u vrhu napada, a živost u igru Orkana unio je ulazak Volodera, koji je zapucao dvaput prema golu gostiju, ali ne baš i opasno. Igrao se deeebeli sudački produžetak, 95. minuta je polako isticala kada je u posljednjem napadu Orkana na utakmici netko od domaćina više sretno nego spretno nakon male gužve u petercu nekako ugurao loptu u gol. 2:2! Čudo u posljednjoj minuti! Izjednačenje i barenko jedan bod ostaje u svlačionici Orkana. Čestitke našim Švabama i treneru na ustrajnosti i na s(p)retnom bodu, a pohvale idu i gostima na odličnoj igri. Samo sekunde su ih djelile od punog bodovnog plijena. Poželimo im više sportske sreće drugi put, na nekom drugom terenu.

Tekst i slike: Mladen Banović

Povezani članci

Who's Online

We have 298 guests and no members online