Hrvatski rukometaši osvojili broncu

brončani kaubojiU borbi za treće mjesto na Europskom prvenstvu Hrvatska je slavila protiv Španjolske 31:27. Hrvatska je vodila cijelu utakmicu, svi su bili na visini zadatka, Vori se napokon vratio, Balić je odigrao odlično, a najbolji strijelci su bili Lacković s osam golova i Čupić sa sedam, dok je Kopljar ušao u momčad prvenstva kao najbolji desni vanjski igrač. U finalu Europskog rukometnog prvenstva Danska je u Beogradskoj Areni pobijedila Srbiju 21:19 i osvojila naslov prvaka Europe. Hrvatskoj je tako osigurala domaćinstvo jednog od kvalifikacijskih turnira za OI u Londonu, na kojem će nastupiti još Island, Čile i Japan. Rukometna reprezentacija vratila se sinoć sa osvojenom broncom u Hrvatsku ...

EUROPSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Hrvatski rukometaši osvojili broncu

Izvor: Razni izvori
Foto: Ante Čizmić / Cropix

Uspjeh su hrvatski rukometaši proslavili pjesmom i plesom u autobusu, a pridružila im se i policija na Bajakovu. U Zagrebu je rukometaše dočekalo nekoliko desetaka navijača s transparentom 'Heroji', a slavlje uz tamburice potrajalo je do jutra.

ninčević

Vidjeli smo na TV, a naš Boško Nazor i uživo, u kakvoj su atmosferi naši sportaši igrali rukomet u Novom Sadu i Beogradu i što se našim navijačima događalo poslije, na povratku. I dok je svojevrsni radikalizam u radikalnijih skupina (navijača) nažalost još uobičajena pojava, ostaje pitanje zašto se to pojavljuje i među dijelom ljudi koji u svom životu ne prakticiraju govor mržnje ili nasilne aktivnosti.

brončani kauboji
Brončani "kauboji"

Kako zaustaviti nastavak rata Hrvata i Srba na sportskim borilištima?

Na tribinama beogradske Arene Hrvate je vrijeđalo više od deset tisuća ljudi, svih dobnih skupina i spolova. To je već viđeno i na Europskom prvenstvu u košarci, ali i na prvenstvima u vaterpolu i rukometu kod nas, ali u manjoj mjeri.

Svoje mišljenje o tome kako zaustaviti nastavak rata Hrvata i Srba na sportskim borilištima na stranicama portala politika plus iznose Branko Borković, Milorad Pupovac, Duško Ljuština i Žarko PuhovskiPročitajte više ...

napadi na navijače
 Napadi huligana na navijače

Povezani članci

Who's Online

We have 208 guests and no members online