Upoznajte se s Strateškim razvojnim programom naše općine za razdoblje 2016.-2020

Nekako na margini 30. sjednice Općinskog vijeća općine Dugi Rat održane 13.04.2015. (a koju je obilježila rasprava o UPU luke Bajnice) usvojena je  Odluka o izradi Strateškog razvojnog programa općine Dugi Rat za razdoblje 2015.-2019. Premotajmo sad brzo zadnju godinu "i po" i pred Vama je radna verzija Strategije razvoja naše Općine do 2020. Temeljni je to dokument pomoću kojega se određuje buduće stanje i djelovanje Općine Dugi Rat u ostvarenju zacrtanih razvojnih ciljeva. Strategija razvoja općine je rezultat zajedničkog rada i vizije općinskog Vijeća za izradu Strategije koje je održalo nekoliko radionica zajedno s konzultantima, izrađivačima radne verzije dokumenta. U njenoj izradi u participativnom, uključujućem procesu, uzeti su u obzir stavovi i mišljenja svih glavnih sudionika: lokalne samouprave, predstavnika državnih institucija na lokalnoj razini, javnih službi na lokalnoj razini, civilnog društva, građana pojedinaca, gospodarskih subjekata te su uvaženi prijedlozi i komentari koji su zaprimljeni.

Na ovoj poveznici možete pronaći radnu verziju Strategije razvoja općine Dugi Rat za razdoblje 2016.-2020.

PROJEKTI, STRATEGIJE, VALJDA NISU PRO FORMA..

Piše: Mladen Banović

Uskoro će se prirediti javno predstavljanje i javna tribina na kojoj će izrađivači plana zajedno s našim općinarima te članovima općinskog Vijeća za izradu Strategije predstaviti ovaj strateški plan razvoja naše male općine u kojoj, što se tiče "bolje budućnosti", vrijeme kao da je stalo..

Malo je razvojnih projekata koji nisu u stanju "čekanja".. počevši od "rak-rane" u centru Dugog Rata, famoznog projekta Korenat Point Resort, nastavka izgradnje kanalizacijskog sustava na ostalom području naše općine, vodovoda visoke zone, fantomske sportske dvorane, te "kraljice svih naših čekanja" izgradnje brze ceste Solin - Omiš kroz općinu Dugi Rart, spomenimo samo najznačajnije projekte u našoj općini.

Kako još uvijek živimo ovdje (nisu svi koji se ne mire s ovakvom situacijim još emigrirali) valja nam se priključiti u implementaciju Strategije te aktivno u skladu s svojim mogućnostima doprinjeti ostvarenju naših zajedničkih ciljeva, ili barem u njen monitoring kao zainteresirana javnost koja se više ne miri s statusom-quo!

jesenička flota

Povezani članci

Who's Online

We have 111 guests and no members online