Općina nije nadležna za dozvole (a tko to kroji prostorno-plansku dokumentaciju?)

Jerko RoglićU Slobodnoj Dalmaciji objavljena je reagiranje našeg načelnika, Jerka Roglića, na nekoliko članaka Vinka Vukovića. Kako ste te članke mogli pročitati i ovdje, reagiranje prenosimo u cjelosti...
"U prvom članku pod nazivom: “Kamene gromade od sto tona poklopit će naše Duće!” iznesene su neistine, navodno iz usta mještana Duća Dalibora Vukovića i Mirka Skopljaka da Općina Dugi Rat izdaje sve potrebne dozvole i suglasnosti za gradnju stambenog objekta od 4 etaže na zemljištu od 1000 m2 sa 13 ili 14 stanova, a koje, prema mišljenju navedenih, je klizište i samo “lud čovjek” bi za takvu gradnju mogao izdati dozvole. Istina je drugačija. Općina Dugi Rat nije nadležna za izdavanje dozvola za bilo kakvu gradnju na svom području već nadležni Ured državne uprave u Omišu koji je nadležan za sve jedinice lokalne samouprave s područja bivše Općine Omiš ...

ŽUTI KVADRATI I ISPRAVKE NEISTINITIH NAVODA

Izvor: Slobodna Dalmacija

Za gradnju nikakva suglasnost ne treba od Općine Dugi Rat, jer gradnja se odobrava na temelju zakona i prostorno-planske dokumentacije.

U drugom članku pod naslovom “Naša posla u našoj Hrvatskoj” isti novinar se osvrće na isti problem odrona u Dućama, .predio Luka. Opet navodi neistinu kad tvrdi “kako u našoj današnjoj priči iz Duća, Općina Dugi Rat - izdaje sve potrebne papire za gradnju na zemljištu na kojem nitko nikada nije gradio, je se od pamtivijeka zna da se na poroznoj zemlji ništa ne gradi, pa kad zbog toga ugroze stabilnost svih okolnih kuća i dovedu u opasnost živote ukućana, to nisu ništa drugo nego naša posla.”

Zaista vaš novinar bi trebao znati tko po Zakonu o gradnji podnosi zahtjev za gradnju, komu se zahtjev podnosi i tko donosi akt o gradnji prije negoli počne pisati članak o kojem je riječ. Očito puca na pogrešnu adresu i na taj način grubo obmanjuje javnost, rekao bih, sa zlim namjerama da našetete ugledu Općine Dugi Rat."

Jerko Roglić, načelnik Općine Dugi Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 112 guests and no members online