Bit će bolje: Izvješća s utakmica mladih rukometašica Orkana

OrkanašiceProtekla dva vikenda mlade rukometašice Orkana odigrale su u okviru županijske lige pet utakmica, dvije kod kuće protiv ekipa RK Split 2010 (ml.kadetkinje i djevojčice A), te tjedan dana poslje u Kaštelima protiv istoimenog domaćina u svim kategorijama. U pet utakmica ostvarile su dugoraćanke mizeran učinak od samo jednog osvojenog boda. Više o svim utakmicama pročitajte u nastavku u izvješćima koje su Vam kao i obično pripremile same igračice. Ovog puta to su bile Marina, Anica, Kristina i Marija ...


ŽUPANIJSKE RUKOMETNE LIGE

U pet utakmica osvojile samo bod

Izvješća s utakmica mlađih uzrasta RK Orkan

Izvor: rkorkan.com


Mlađe kadetkinje (1996)

RK ORKAN – ŽRK SPLIT 2010 8:13 (3:8)

Piše: Marina Banović
Izvor: rkorkan.com

U subotu 17.03.2012 odigrala se utakmica između RK ORKANA i ŽRK "Split 2010". Moram reći da smo već na početku bili oslabljeni zbog izostanka naših jako bitnih igračica Marine Šćurle i Vinke Mimice.

U utakmicu smo ušle pa moglo bi se reć bezvoljne i bez samopouzdanja, što su protivnice naravno dobro iskoristile. Stoga je i rezultat na poluvremenu bio 8:3 za protivničku ekipu.

U nastavak smo ušle malo snažnije, sa mnogo više samopouzdanja, borile smo se no ni to nije bilo dovoljno da rezultat preokrenemo u našu korist, protivnice su pružile veliki otpor i bilo ih je veoma teško nadmašiti.

Na kraju su zaslužene odnijele pobjedu iako smo mi imale prednost domaćeg terena. Krajnji ishod bio je 13:8. Utakmicu je pratilo 50-tak gledatelja.
 ŽRK KAŠTELA – RK ORKAN 10:10 (4:5)

Piše: Marina Banović
Izvor: rkorkan.com


Dana 24.03.2012 odigrana je utakmica između ŽRK "KAŠTELA" i RK ORKANA u K.Sučurcu na otvorenom rukometnom igralištu Sokolana u 19:00h. Iako smo i ovaj put bile znatno oslabljene zbog odsutnosti M.Šćurle i kapetanice L.Ercegović to nas nije omelo te smo u utakmicu ušle jako dobro.

Bile smo pune samopouzdanja i želje za dobrom igrom i pobjedom. Trudile smo postići što veću gol razliku, no nije nam baš uspijevalo jer su protivnice pružale dobar otpor, stoga je bilo veoma teško. Imale smo nekoliko grešaka i promašenih šuteva no sve u svemu bile smo zadovoljne igrom, ali ne i prednošću od samo jednog gola (4:5).

Ehh....na početku drugog dijela malo smo popustile bilo je tu par grešaka (ne naših) koje su nas omele da povedemo većom razlikom. U zadnjih par minuta utakmica se lomila, obje ekipe su pružale svoj maksimum, željele smo pobjedu i jedne i druge stoga sam mišljenja da je krajnji rezultat bio i pravedan. Utakmica je završila izjednačeno 10:10.

Ovo je bila jedna od napetijih utakmica dosada. Čestitamo našim protivnicama (s kojima smo se ove godine posebno zbližile i sprijateljile) na odlično odigranoj utakmici. Posebno bih htjela pohvaliti našu Vinku koja je bila izvrsna i u obrani i u napadu, te iz protivničke ekipe Ružicu Gelo zbog izvrsna 3 zgoditka postignutih iz gotovo mrtvog kuta.
 Djevojčice A (1998)

RK ORKAN - ŽRK SPLIT 2010  10:22 (4:11)

Piše: Anica Rako
Izvor: rkorkan.com


17.03.2012. Odigrana je utakmica između Orkana i Split. U utakmici je pobijedio  Split s 12 razlike. Za Orkan Strijelci su bili Antea Trgo i Mia Milavić s 1 pogotkom, Anamarija Čikotić s 2 i Mirjam Nerer s čak 6 pogodaka.

Za Split Elena Matijaš, Lea Poklepović-Pijuk i Andrea Šimić s 1 pogodkom, Antonela Jurko s 4, te Franka Krželj, Lucia Vuko i Gabriela Jurlin s 5 pogodaka.

RK ORKAN
Antea Trgo(1), Ana Ercegović, Kristina Banović,Mirjam Nerer(6), Lucia Laušić, Leonarda Pavić, Mia Zečić, Tamara Tavra, Anamarija Čikotić(2), Petra Balić, Ivana Balić, Anica Rako, Mia Milavić(1), Helena Banović

ŽRK SPLIT 2010
Jurko, Vidović, Raos, Matijaš(1), Krželj(5), Vuko(5), Poklepović-Piuk(1), Jurlin(5), Luković, Tastak, Šimić(1), Jurić, A.Jurko(4), Galić, Zelić

Suci: Božana Caktaš i  Martin Ćapeta
 ŽRK KAŠTELA – RK ORKAN 17:9(11:4)

Piše: Kristina Banović
Izvor: rkorkan.com


U Kaštel Sućurcu, na Sokolani dana 24.3.2012. u subotu u 18h odigrana je utakmica djevojčica B, ŽRK KAŠTELA i RK ORKAN. U prvom poluvremenu utakmice kaštelanke su dominirale što pokazuje ishod prvog poluvremena od 11:4.

U drugom poluvremenu orkanašice su se trgle i počele bolje igrati u napadu i obrani, ali to nije bilo dovoljno za ništa više od časnog poraza. Iako su se dugoračanke trudile i borile , na kraju su domaće igračice slavile rezultatom 17:9.

Za domaću ekipu ŽRK KAŠTELA nastupile su:
Julija K., Antonia K., Ružica G., Rosana Lj., Anamarija Z., Ivana S., Ana M –S., Maja l., Marija K., Mia Š., KarmenS., Ana M., Marina N., Marija V., Renata P., Anita Z.

Za gostujuću ekipu RK ORKAN nastupile su:
Antea T., Ana E., Kristina B., Mirijam N., Lucija L., Leonarda P., Mia Z., Tamara T., Petra B., Anica R., Marija P., Helena B., Matija M., Matea T.
 Djevojčice B (2000)

ŽRK KAŠTELA – RK ORKAN 14:6(8:1)

Piše: Marija Perlain
Izvor: rkorkan.com

Dana 24.3. 2012. u 17:00 odigrala se utakmica između ŽRK Kaštela i RK Orkan. Utakmica se odigrala pred 5o gledatelja u Kaštel Sućurcu. Rezultat na poluvremenu je 8:1, a na završetku 14:6 za Kaštela.

Za RK Orkan nastupile su : Ivnišević. L. Tomić, N. Matković, Laušić(2), Tokić, M.Tomić, M.Banović, Garac, Rako, H.Banović(4), Mladin, Perlain, Tavra, Brzović, I. Čopac, Lara Tomić
Treneri: Daniela i Stjepko Čulić

ŽRK Kaštela: Zoko, Melvan, Galić, Lijić, Matić(3), Strmečki(4), Milković(2), Perković(2), Borojević, Balić, L.Lijić(2), Grubešić, Karanušić(1), Kaselj, Luketin, Rozga
Trener: Ivan Perkušić

Povezani članci

Who's Online

We have 236 guests and no members online