BICRO: Odobrena dodjela državnih potpora malim i srednjim tehno-poduzetnicima

inovacijeAgencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je dodjelu državnih potpora malim i srednjim poduzetnicima kroz Program potpora za poticanje inovacijsko tehnologijskog sustava, izvijestili su iz Agencije napominjući kako je predviđeno trajanje tog programa do 31. prosinca 2013., a ukupan iznos potpora koji se u tom razdoblju kroz ovaj program mogu dodijeliti iznosi okvirno 107 milijuna kuna. Davatelj potpora, odnosno, nositelj programa je Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske Bicro. Cilj Programa je potaknuti projekte koji se odnose na istraživanje i razvoj u sektoru malog i srednjeg poduzetništva.Stoga su potpore sadržane u ovom programu namijenjene primijenjenim i razvojnim istraživanjima, izradi studija tehničke izvedivosti, pokrivanju troškova zaštite prava industrijskog vlasništva, uslugama savjetovanja za inovacije i uslugama podrške inovacijama te za unajmljivanje visokokvalificiranog osoblja u ovom sektoru poduzetništva...

BICRO

Odobrena dodjela državnih potpora malim i srednjim poduzetnicima

Izvor: Hina

Instrumenti dodjele državne potpore kroz ovaj program su subvencije i povratni predujam, odnosno zajam koji se isplaćuje za financiranje projekta. Vraćanje zajma ovisi o tržišnom uspjehu proizvoda ili usluge koji su razvijani tijekom istraživačkog projekta za koji su dodijeljena sredstva, navodi se u priopćenju.

Agencija ja u svojoj odluci o odobrenju potpora sadržanih u ovom programu utvrdila da se one ne mogu dodijeliti poduzetnicima u teškoćama, te je obvezala Bicro da joj po isteku Programa dostavi izvješće o korištenju potpora.

Povezani članci

Who's Online

We have 143 guests and no members online