Biskup Mate Uzinić predvodio misu pred blagdan Velike Gospe: Moramo plivati protiv struje

Mate UzinićDva bitna otajstva slavimo ovih dana: Marijino uznesenje na Nebo, i svijest da je ono što se dogodilo Gospi i naša budućnost – kazao je dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić na trgu pored franjevačkog samostana u Sinju predvodeći misu bdijenja u predvečerje svetkovine Velike Gospe. Na euharistijskom slavlju bilo je nekoliko desetaka tisuća vjernika i hodočasnika uz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji tradicionalno dolaze Gospi Sinjskoj, a uz msgr. Uzinića koncelebrirali su novi franjevački provincijal fra Joško Kodžoman i fratri cetinskog kraja. - Dolazio sam u ovo svetište kao i vi, više puta, pješke preko Mosora – pozdravio je msgr. Uzinić hodočasnike, a u propovijedi je ukazao kako nije dovoljno nazivati se kršćaninom katolikom, ponositi se krštenjem, tradicijom, hodočašćem, nego ...

BLAGDAN VELIKE GOSPE

Dubrovački Biskup Mate Uzinić predvodio misu pred blagdan Velike Gospe

Moramo plivati protiv struje

Piše: Damir Šarac / Slobodna Dalmacija
Foto: Nikola Vilić / Cropix
Izvor:
Slobodna Dalmacija

djevica Marija- Bitno je u svakom trenutku biti Kristov cijelog života bez obzira imali deset, pedeset ili osamdeset godina, u obitelji, na radnom mjestu, u svim trenucim živjeti u skladu s njegovom riječju. Biti katolik i kršćanin nije samo po sebi veličina ni blaženstvo, važna je poslušnost Božjoj riječi. Nema kod Boga mita ni korupcije – upozorio je, među ostalim biskup Uzinić.

- Znam da to nije laka zadaća, zato i jesu potrebne tolike ispovijedi. Puno toga nas odvlači, slabi smo, padamo. Ali moramo plivati protiv struje, ne dozvoliti da naši dani proteknu u ovisnostima i zanesenostima. Kao narod i kao pojedinci moramo staviti Boga na prvo mjesto, a Gospa je znala taj poredak. Kad stavimo Boga na pravo mjesto znat ćemo i mjesto čovjeku.

- Naši dani nose poteškoće, guši nas ekonomska kriza i i dužničko ropstvo iz kojih ne vidimo izlaz. Dogodilo se to i zbog toga što nismo osluškivali Božju riječ. Neka nam u tome uzor bude Marija – pozvao je biskup Uzinić vjernike okupljene oko svetišta Gospe Sinjske.

Povezani članci

Who's Online

We have 605 guests and no members online