U tijeku je potpisivanje za referendum o ulasku o NATO

Potpisivanje peticije o potrebi raspisivanja referenduma o članstvu Hrvatske u NATO-u počelo je u subotu kada je svoj potpis dalo čak 15.000 građana, kazala je Lana Vego, glasnogovornica Odbora za referendum o ulasku o NATO. Podsjetimo, Odbor za referendum okuplja četrdesetak civilnih i građanskih udruga čiji je cilj prikupiti 450.000 potpisa građana, što čini 10 posto ukupnog broja birača. Toliko je potpisa, naime, potrebno da bi se, prema Ustavu, raspisao referendum za ovo vrlo važno pitanje. Iz Odbora naglašavaju kako je riječ o nepristranom tijelu koje se ne izjašnjava ni za ni protiv ulaska Hrvatske u NATO, a jedini cilj im je da odluku o ulasku u vojno-politički savez donesu hrvatski građani ...

GLAS NARODA: U HRVATSKIM GRADOVIMA TRAJE POTPISIVANJE PETICIJE
 
Odbor za referendum zadovoljan odazivom

 
Piše: Ana Lučin / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija
 
- Izuzetno smo zadovoljni odazivom jer je tijekom subote potpisivanje počelo na samo polovici za to predviđenih lokacija. Vjerujemo da ćemo prikupiti dovoljan broj potpisa - izjavila je Vego.
 
Iz Odbora naglašavaju kako je riječ o nepristranom tijelu koje se ne izjašnjava ni za ni protiv ulaska Hrvatske u NATO, a jedini cilj im je da odluku o ulasku u vojno-politički savez donesu hrvatski građani.

    
 
Svoj potpis za raspisivanje referenduma u subotu je na peticiju stavilo 1.500 Splićana, a najviše građana odazvalo se u Zagrebu.

Povezani članci

Who's Online

We have 328 guests and no members online