Iz Regije..

Adrenalinske inicijative: U Podstranu se želi dovesti svjetske reli utrke

Reli utrkaBrdskim vrletima iznad Podstrane uskoro bi mogli jurcati najmodernija reli-vozila, a s njima u paketu na utrke u krš Dalmacije pristigli bi i svjetski ovisnici o adrenalinu. Srž je to iznimno zanimljivog projekta koji bi Podstranu lansirao na kartu svjetskih reli-utrka, u biznis koji za sobom donosi i izdašan novčani priljev. A od njega bi svi imali koristi, napominje inicijator projekta Mladen Bartulović, vizionar podstranskog razvitka, kojem je jedan od već priznatih i plodnih projekata kompletno uređenje i etabliranje lučice Strožanac. Bartulović je zapravo iznio sjajnu ideju: 8,5 kilometara gudura i kozjih putova s 500-injak metara nadmorske visine, prepunih udubina i oštrih zavoja, na terenu idealnom za pobornike vrućih reli-utrka, zamislio je kao prvu etapu off road staze. Ona bi se s vremenom mogla protegnuti i kroz ostale općine prema jugu Dalmacije ...

PODSTRANA

Mladen Bartulović: U Podstranu želim dovesti svjetske reli utrke

Piše: Tanja Šimundić Bendić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Ulaz i start utrke bili bi kod podstranskog kamenoloma, išla bi ona potom do Gornjeg sela, gdje bi joj za sada bio kraj, nakon čega bi se vozači Magistralom u laganini điru vratili na početak priče. Inicijativa za ovu atraktivnu ideju došla je nakon prošlogodišnje promocije terenaca poznatoga svjetskog brenda, koji je na susret u “Le Meridien Lav” doveo i svjetski poznatog vozača relija i licenciranog svjetskog dizajnera reli-staza Nikija Schella.

- Čovjek se oduševio kada je vidio podstransku rutu, rekao je kako imamo neviđeni potencijal za reli-natjecanja. Bacio nam je bubu u uho i nakon toga je krenula ideja. Ni financije ne bi trebale biti problem; za potrebe Općine Podstrana, za razvoj niza djelatnosti, moramo svakako urediti protupožarne šumske putove. Sredstva za ovaj projekt ionako leže u općinskom proračunu. Sređivanjem putova iznad mjesta automatski bismo dobili prostora i za off road stazu. I to ne bi bila jedina pogodnost, organiziranje ovakvih utrka bi nam se višestruko isplatilo – kaže Mladen Bartulović.

mladen bartulović

Računica je jasna, brojke govore precizno: očekuje se da bi na jednu utrku došlo 40 ekipa, svaka sa svojim timom od 30-ak ljudi. Riječ je o bogatijoj klijenteli koja je spremna za jedno reli-vozilo izdvojiti i do milijun eura. S njima stižu i mehaničari, logistika, liječnici, a u drugom krugu novinari, TV snimatelji iz cijelog svijeta.

- Reklama o Podstrani, Splitu, Dalmaciji išla bi u svijet. A nije da im nemamo što ponuditi, na raspolaganju su im visokokategornici, apartmanski smještaj u luksuznim objektima s bazenima koji niču u općini Podstrana. Tu je i marina za goste koji stižu jahtama, a i Resnik je blizu. Sve nam ide u prilog – kaže Bartulović.

Povezani članci

Who's Online

We have 125 guests and no members online