Era nove ekonomije i novih zanimanja – Plava ekonomija i Plave inovacije

3. Međunarodni kongres "Era nove ekonomije i novih zanimanja – Plava ekonomija i Plave inovacije“ održan je 11. i 12. listopada 2021. godine u Splitu. Kongres je organiziran u okviru projekta ECOMAP Ecosustainable management of marine and tourist ports kojeg, kao vodeći partner, provodi Općina Podstrana. Predstavnica Općine Podstrana i koordinatorica projekta, Andrijana Dedić, predstavila je aktivnosti i preliminarne rezultate projekta.
Kongres je okupio vrhunske znanstvenike i stručnjake, utjecajne članove međunarodnih organizacija za zaštitu okoliša, istraživačkih instituta, obrazovnih ustanova te predstavnike hrvatskih i talijanskih lokalnih, regionalnih i državnih vlasti, sveukupno više od 140 sudionika. U sklopu Kongresa održan je i Forum "Luke i održivi razvoj".
Kongresom su obuhvaćene sljedeće teme:
- Plava ekonomija i inovacije
- Regionalne i lokalne strategije te suradnja pomorskih regija
- Izazovi novih karijera i inovativni edukativni programi
- Održivi razvoj
- Klimatske promjene i njihov utjecaj na plavu ekonomiju.

INTERREG ITALY-CROATIA - Projekt ECOMAP

Izvor: Podstrana portal

Na navedene teme prijavljeno je ukupno 50 znanstvenih radova koji su objavljeni u Knjizi sažetaka kongresa.

INTERREG ITALY-CROATIA - Projekt ECOMAP

Projekt ECOMAP – Ekološki održivo upravljanje marinama i turističkim lukama, doprinosi cilju eko-ravnoteže i eko-učinkovitosti dijeljenjem novih vrsta planiranja za održivost luka i marina u talijanskom i hrvatskom Jadranskom moru kroz: inovativne metodologije, ulaganja u alate i malu infrastrukturu te obrazovanje osoblja i uključenih strana. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG ITALY-CROATIA.

Povezani članci

Who's Online

We have 152 guests and no members online