IBM Forum u Podstrani

IBMSvoj poznati forum posvećen informatici u poslovanju, koji IBM Hrvatska organizira već deset godina, ove će godine vratiti u Podstranu, gdje će se od 3. do 5. listopada održavati u hotelu Le Meridien Lav. IBM je skupio domaće i strane stručnjake koji će govoriti o temama: tehnološka dostignuća, Power tehnologija, ušteda energije, transformacija poslovnih procesa, optimizacija troškova, cloud computing i povećanje poslovne fleksibilnosti.  Naročiti naglasak ovogodišnjeg foruma je na rast kroz inovacije, liderstvo i napredne tehnologije. Zbog toga je i službeni naziv foruma Rast3  - inovacije, liderstvo, tehnologije ...

IBM FORUM

10. IBM Forum u Podstrani

Izvor: VIDI magazin

Inovacije, liderstvo, tehnologije,.. će biti i teme prvog konferencijskog dana. Okrugli stol s ciljem razmjene iskustva o važnosti pametnijeg upravljanja, naprednim tehnologijama i inovativnosti i njihovom utjecaju na rast ekonomije i društva.

podstrana


Okrugli stol "Pametnija uprava"

Drugi dan Foruma predviđen je za okrugli stol "Smarter Government", na kojem će uz predstavnike državnih institucija sudjelovati i Christian Rupp, Savezni izvršni tajnik za e-government inicijativu austrijske vlade, koji će govoriti o njihovim iskustvima uvođenja e-uprave.

Razgovarat će se i o važnosti tehnoloških dostignuća, rješenja i alata za razvoj državnih sustava i institucija.

'Ulazak u Europsku uniju donijet će pozitivan uzlet i puno posla za domaću ICT zajednicu', rekao je direktor IBM-a Krešimir Perica. To optimistično očekivanje temelji na iskustvima iz regije i činjenici da su ulaganja u ICT trenutno ispod prosjeka EU, kako u privatnom, tako i u javnom sektoru.

Na Forumu će biti predstavljeni rezultati istraživanja IBM-ovog instituta za poslovnu vrijednost: "Emerging Security Trends and Risks: Insights for the Business Executive" (Pojava novih sigurnosnih rizika i trendova: uvidi za poslovne ljude), čiji je cilj suprotstavljanje sigurnosnim prijetnjama koje dolaze uz nove tehnologije.

IBM će predstaviti svoje PureFlex sustave koji kombiniraju fleksibilnost sustava opće namjene, elastičnost clouda i jednostavnost. PureFlex System uključuje integrirane uzorke znanja oblikovane za automatiziranje i optimiziranje postavljanja kao i održavanja radnih opterećenja.

ibm forum


Optimalno upravljanje imovinom

Jedna od tema predavanja unutar softverskog niza prezentacija je usmjerena na upravljanje i održavanje imovine uz ostvarenje maksimalne sigurnosti, raspoloživosti i uštede.

Optimalno upravljanje imovinom (zgradama, energetskom ili transportnom infrastrukturom, proizvodnim sredstvima, telekomunikacijama i informatikom) danas je važnije nego ikad, a pritisak za uštedama je velik. Smanjenje potrošnje energije, količine rezervnih dijelova, troškova održavanja i vanjskih usluga, povećanje produktivnosti, transparentnosti podataka i analize o statusu i troškovima samo su neki od zahtjeva današnjih organizacija.

Predavači iz IBM-ove Softver grupe upoznat će sudionike predavanja s trendovima, iskustvima i primjerima iz prakse IBM-ovih Maximo i Tririga korisnika s područja srednje i istočne Europe.

Povezani članci

Who's Online

We have 69 guests and no members online