Festival Vino Dalmacije u Podstrani

Proteklog vikenda u prostoru hotela Le Méridien Lav održana je godišnja smotra vinara iz cijele Dalmacije s preko 70 vinarija u organizaciji središnjeg regionalnog Udruženja Vino Dalmacije. Bio je to aktualni i najpotpuniji pregled trenutne dalmatinske vinske produkcije vinarija od Zadra na sjeveru do Konavala na krajnjem jugu, a po prvi put ove godine na festivalu su se predstavili i gostujući vinari iz Hercegovine što je dalo uvid u aktualnosti na hercegovačkoj vinskoj sceni. Tijekom dva dana festivala 75 vinarija na svojim je izlagačkim mjestima imalo priliku predstaviti se poslovnim posjetiteljima poput somelijera, ugostitelja, F&B managera, distributera i vinskih stručnjaka kojima je ovo bila savršena prilika da prije početka sezone svoje vinske karte upotpune s kvalitetnim dalmatinskim etiketama, dok su ostali posjetitelji kušanjem vina mogli pronaći svoja nova omiljena vina. Na festivalu su predstavljena brojna vina pripremljena za puštanje na tržište neposredno uoči ili nakon festivala, neka od njih iz 2023. godišta, a druga iz prethodnog ili još starijih godišta. Unatoč jugu i kiši, organizatori ističu kako je posjećenost oba dana bila odlična, a vinari posebno zadovoljni svojom prezentacijom vina poslovnim posjetiteljima i to netom pred sezonu i formiranje aktualnih vinskih karti. Učilo se o vinu i od vina, razmijenila su se iskustva i nazdravilo se još jednoj uspješnoj godini pred nama.

FESTIVAL VINO DALMACIJE 

Izvor: Dalmatinski portal , Dalmacija Danas

Ljubitelji dobre kapljice, izvrsnih dalmatinskih vina, moći će uživati  u dvodnevnom promenadnom kušanju, druženju i bogatom programu 8 vinskih radionica koje će se održati 9. i 10.03.2024. u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani, koji će okupiti 75 vinarija iz cijele Dalmacije te hercegovačke vinare.

Na festivalu će se predstaviti brojna nova vina, pripremljena za puštanje na tržište neposredno uoči ili nakon festivala, a posjetitelji će obilaziti stolove s izlagačkim mjestima moći degustirati vina i direktno od proizvođača saznati detalje o kušanom vinu; svojstva, cijenu, količine i sve druge potrebne informacije.

Cijena jednodnevne ulaznicu je 25€, a dvodnevna 40€, a mogu se kupiti na webshopu ili na ulazu na sajam.

Kako biste podjednako posvetili pažnju crnim i bijelim vinima, prvog dana posjetite vinare Korčule i Visa gdje prevladavaju bijela vina i Sjevernu Dalmaciju s dominacijom crnih vina. Drugoga dana crna vina kušajte kod vinarija s Pelješca i Komarne dok Južna Dalmacija, Dalmatinska zagora i Hercegovina skrivaju bijela vina koju će potencijalno postati vaši favoriti, savjetuju organizatori.

Paralelno sa sajmom očekuje vas i bogat program vinskih radionica. Svaki dan po četiri vinske radionice donose vam edukativno kušanje s vrlo zanimljivim temama. Cijena radionice je 15€ a svoja mjesta rezervirajte što prije na jer je broj mjesta ograničen. 

Povezani članci

Who's Online

We have 74 guests and no members online