Iz Regije..

Konferencija: Šetnjom i biciklom kroz Podstranu

Projekt Morsko riječna šetnica i biciklistička staza „Podstrana walk and bike“ projekt je Općine Podstrana koji ima za cilj izgradnju biciklističke staze i šetnice u dužini od 363 m od ušća rijeke Žrnovnice do sportske lučice Strožanac te opremanje biciklističke staze i šetnice uz lijevu obalu rijeke Žrnovnice u dužini 1.610 m, čime će se izgraditi i opremiti površina u ukupnoj duljini od 1,97 km. Vrijednost samog projekta iznosi 10.009.686,86, od čega ukupni prihvatljivi troškovi iznose 10.007.479,41 kn. Od toga će 85% sufinancirati Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok će preostali dio od 15% financirati Korisnik Općina Podstrana sredstvima osiguranim u proračunu. O samom projektu i razvoju gospodarstva i turizma putem projekata financiranih EU fondovima više se govorilo u utorak 15. siječnja 2019. godine u Stobreču gdje je održana konferencija „Podstrana walk and bike“ u organizaciji Poslovnog dnevnika i Općine Podstrana.

Iako je bilo predviđeno da se projekt realizira već do kraja godine, novi predviđeni rok realizacije ovog projekta je kraj 2020. Ukupan iznos projekta je 10.007.479,41 kn, od čega se EU fondovima planira financirati 8.506.357,49 kn. Ruta 1 “Perun” dužine 16 km s podlogom od makadama i asfalta (Strožanac-Perun-Strožanac), Ruta 2 “Zmijski kamen” dužine 19km s podlogom od makadama, asfalta i šljunka (Strožanac-Mutogras-Perun-Strožanac), Ruta 3 “Gornja Podstrana” dužine 12 km s podlogom od makadama i asfalta (Strožanac-Sv. Martin-Gornja Podstrana-Strožanac) i Ruta 4 “Poljički krug” dužine 41 km u potpunosti je asfaltirana cesta (Strožanac-Perun-Srinjine-Tugare-Naklice-Gata-Strožanac).

Pročitajte više na Dalmacija Danas: www.dalmacijadanas.hr/u-dva-kilometra-ulaze-se-10-milijuna-kuna-podstrana-ce-raditi-bicilisticku-stazu-uz-rijeku-zrnovnicu-i-uz-obalu © dalmacijadanas.hr

Iako je bilo predviđeno da se projekt realizira već do kraja godine, novi predviđeni rok realizacije ovog projekta je kraj 2020. Ukupan iznos projekta je 10.007.479,41 kn, od čega se EU fondovima planira financirati 8.506.357,49 kn.

Ruta 1 “Perun” dužine 16 km s podlogom od makadama i asfalta (Strožanac-Perun-Strožanac),
Ruta 2 “Zmijski kamen” dužine 19km s podlogom od makadama, asfalta i šljunka (Strožanac-Mutogras-Perun-Strožanac),
Ruta 3 “Gornja Podstrana” dužine 12 km s podlogom od makadama i asfalta (Strožanac-Sv. Martin-Gornja Podstrana-Strožanac) i
Ruta 4 “Poljički krug” dužine 41 km u potpunosti je asfaltirana cesta (Strožanac-Perun-Srinjine-Tugare-Naklice-Gata-Strožanac).

NAJAVA KONFERENCIJE

Podstrana walk and bike

Konferenciju "Podstrana walk and bike" održati će se u utorak, 15. siječnja 2019. godine u restoranu Horus, na adresi Put Svetog Lovre 6, Stobreč s početkom u 12 sati. Na konferenciji će biti objašnjene osnove i cilj projekta "Podstrana walk and bike" - izgradnja biciklističke staze u dužini 363 m od ušća rijeke Žrnovnice do sportske lučice Strožanac te opremanje biciklističke staze uz lijevu obalu rijeke Žrnovnice u dužini 1.610 m čime će se izgraditi i opremiti u ukupnoj duljini 1,97 km - te će se polemizirati o razvoju gospodarstva i turizma putem ovakvog i sličnih projekata uz pomoć nadležnih fondova EU-a.

Dionica predmetnog zahvata povezuje nekoliko naselja unutar Općine Podstrana te Podstranu s gradom Splitom što pridonosi razvoju i unaprjeđenju prometnih sustava prihvatljivih za okoliš te objedinjuje održivost, dostupnost i socijalnu uključenost kroz podizanje razine kvalitete prometnih usluga i usklađivanje prometnih potreba.

Projekt je uvršten u Strategiju razvoja Urbane aglomeracije Split za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) čiji je nositelj Grad Split.

Prisutnima će se obratiti Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije, Mladen Bartulović, načelnik Općine Podstrana, Božen Živaljić, predstavnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne poslove i zaštitu okoliša Općine Podstrana te predstavnik Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije dok će u panel diskusiji sudjelovati Zdravka Švenda, direktorica Turističke zajednice Općine Podstrana s Boženom Živaljićem, predstavnikom Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne poslove i zaštitu okoliša Općine Podstrana te drugim akterima projekta "Podstrana walk and bike" kao i predstavnicima Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Povezani članci

Who's Online

We have 217 guests and no members online