Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u Podstrani

29. tradicionalni Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) poečo je u ponedjeljak u hotelu "Le Meridien Lav" u Podstrani. Kao i na prijašnjim kongresima, kroz stručna izlaganja razmotrit će se stanje ugostiteljske struke, prezentirat će se rad Ceha u prošlom razdoblju, kao i aktualne i zanimljive novosti u poslovanju ugostitelja. U svjetlu predložene porezne reforme koja je trenutačno u saborskoj proceduri, kroz panel raspravu s nadležnim institucijama predstaviti će se traženja ugostitelja te moguće posljedice ukoliko dođe do povećanja PDV-a, ali i argumenti od predlagatelja za uvođenjem ovakve porezne reforme. Na otvaranju Kongresa oko tisuću ugostitelja glasnim je povicima i zvižducima napustilo dvoranu u trenutku kada ih je u ime ministra turizma Garija Cappellija pozdravljao Robert Pende, njegov pomoćnik. Uz povike "ostavka!", ugostitelji su napustili veliku kongresnu dvoranu i ostavili uzvanike same u sali, a pomoćnika Pendu za govornicom. Nakon što su svi izašli iz dvorane, Pende je kazao nekoliko pozdravnih riječi, ali praktično praznoj dvorani.Odmah nakon sto je predstavnik Ministarstva turizma otišao s govornice, tisuću ugostitelja se vratilo u salu i nastavilo sa radom kongresa..

Izvor: HOK.hr, Slobodna Dalmacija

Kongres ugostitelja i turističkih djelatnikaNa panel diskusiji s ugostiteljima iz zemalja EU i regije iz prve ruke doznati će se na koji način ugostitelji rade i u kakvom poslovnom okruženju, kakva su zakonska rješenja za pojedine segmenta poslovanja te druge relevantne informacije iz svakodnevnog života ugostitelja.

Kongres će ugostiti Michelinovog kuhara Emanuela Scarella koji će predstaviti nove trendove u gastronomiji te podijeliti sa svoja znanja i vještine,a na ovo predavanje su pozvane sve ugostiteljske škole iz RH da dovedu učenike.

Zajednička večera uz klasično poslužen menu (300 kn, uz registraciju) i Vina iz udruge "Graševina Croatica“ održana je u nedjelju, 27. studenoga, u Hotelu "Le Meridien Lav“ s početkom u 20:00 sati uz prigodan program te iznenađenja.

Namjera ogranizatora je i osuvremeniti Kongres te na atraktivan način pružiti članovima nove aktualne teme, nove trendove, promovirati struku i njezin dignitet, kroz tematske radionice i panele, potaknuti i educirati ugostitelje kroz prezentacije i degustacije, predstaviti nove proizvode i sl.

Program kogresa nalazi se ovdje.

Glavna rasprava o problematici u ugostiteljstvu, na kojoj će sudjelovati svi sudionici Kongresa, održat će se u ponedjeljak, 28. studenoga s početkom u 11:00 sati.

Povezani članci

Who's Online

We have 235 guests and no members online