Podstrana: Počeli Dani hrvatske male brodogradnje

Dani hrvatske male brodogradnjeBrojni domaći proizvođači plovila iz cijele Hrvatske okupili su se po peti put u marini hotela Le Meridien Lav u Podstrani na Danima hrvatske male brodogradnje koji će trajati do nedjelje, 28. travnja. Tijekom sajma, na koji je i ove godine ulaz besplatan uz osiguran parking te probne vožnje svih plovila izloženih u moru, predstavit će se pedesetak brodova domaćih proizvođača iz svih krajeva Hrvatske, odnosno oko 60 posto trenutačno aktivnih tvrtki i obrta u maloj brodogradnji. Marljivi organizatori poseban su naglasak stavili na hrvatske brodove koji se koriste u turizmu, kao što je brod domaćin ovogodišnjih Dana hrvatske male brodogradnje, MY "Navilux" iz Orija, jedinstven primjer nove linije motornih jedrenjaka potpuno proizvedenih u Hrvatskoj na kojem će se održavati predavanja i skupovi tijekom manifestacije...

PODSTRANA

Peti Dani hrvatske male brodogradnje

Piše: Joško Dadić / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews


- Još jedan uspješan turistički projekt hrvatskih brodara je i aluminijski katamaran tvrtke Adriatic Workboats, a polupodmornica tvrtke Agena Marin ponovno će se predstaviti posjetiteljima i to s novim modelom koji će razveseliti najmlađe besplatnom vožnjama i razgledavanjem morskog dna – kazao je Branimir Matijaca, predsjednik udruge Dani hrvatske male brodogradnje, najavljujući manifestaciju.

Ove godine smo ponosni što možemo predstaviti i primjere tradicijske brodogradnje, a poznati kalafati obitelji Bakica dolaze s prekrasnim brodom kojem su svojim vještinama i ljubavlju nakon godine obnove udahnuli sasvim novi život – kazao je Matijaca.

- Izuzetno mi je drago, i ponosan sam, što je mala ekipa koja je prije pet godina krenula u ovu avanturu, još uvijek skupa, i puna optimizma i povjerenja u ovo što zajedno radimo. U okviru brojnih događanja koje ćemo imati tijekom četiri dana, posebno bih istaknuo da ćemo jednu večer posvetiti najavi Big game fishinga, koji će se i ovoga ljeta održati u akvatoriju Komiže – rekao je Damir Skelin, direktor tvrtke Libor, suorganizatora Dana hrvatske male brodogradnje, te se zahvalio svim partnerima, sponzorima i institucijama koje su pet godina kontinuirano davale svoj doprinos stabilnosti ovog projekta.

Povezani članci

Who's Online

We have 96 guests and no members online