HT širi 5G mrežu na dodatne gradove i naselja, stigli do Mutograsa

Hrvatski telekom (HT) nastavlja s uvođenjem komercijalne 5G mreže diljem Hrvatske, a njegov 5G signal dostupan je od 28. travnja u novih 15 gradova i naselja diljem Hrvatske: u Puli, Crikvenici, Selcu, gradu Krku, Sisku, Petrinji, gradu Pagu, Vodicama, Kaštelima, Imotskom, Metkoviću, Pločama, Baškoj, Malinskoj i PODSTRANI. Time je 5G signalom pokriveno 45 gradova i 1,7 milijuna stanovnika diljem Hrvatske. 5G tehnologija omogućuje tri osnovne stvari: brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže te osjetno bolju povezanost velikog broja uređaja.
HT svim svojim korisnicima u pojedinim tarifama u razdoblju do 30. lipnja 2021., bez dodatnih troškova, nudi mogućnost korištenja 5G mreže za što je potrebno nalaziti se na području pokrivenosti 5G mrežom i imati 5G kompatibilan uređaj, piše Mreža. Valjda će 5G signal uskoro stići i do naselja u našoj Općini...

Izvor: Mreža

5G mreža HT-a djeluje na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS (Dynamic Spectrum Sharing) čija primjena omogućava upotrebu postojećih frekvencija za 5G i brzu implementaciju 5G mreže te smanjuje potrebu za novim baznim stanicama i lokacijama na specifičnim 5G frekvencijama, a Hrvatski telekom je u ožujku ove godine bio prvi započeo i s uključivanjem komercijalnih korisnika u testiranja na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu.

Povezani članci

Who's Online

We have 87 guests and no members online